Volkswagen Polo: olielampje knippert

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

hallo,

ik heb van de week een probleem gehad met mijn auto. Vlak voordat ik mijn auto wou parkeren viel mijn motor uit (toerental teller viel naar nul). Het lampje voor de oliedruk ging branden. Nu kreeg ik daarna mijn auto niet meer gestart. Ik heb toen ongeveer een uurtje gewacht, zodat de motor was afgekoeld en ik olie kon bijvullen. Wat op zich vreemd was aangezien de auto net een maand geleden voor een grote beurt is geweest. Hier hebben ze de olie ververst.

maar goed ik heb eerst geprobeerd de auto te starten voordat ik de olie heb bijgevuld, en dat ging tot mijn verbazing goed. Toch nog wat olie erin gegooid en ik kon de volgende dag gewoon weer rijden.

Nu heb ik gister 10 km gereden ik zet mijn motor uit bij een BP en wil daarna vervolgens weer starten, maar dit lukt niet. Het lampje van de oliedruk bleef branden (Of knipperen). Weer een beetje olie erbij in gegooid en daarna kon ik gewoon weer starten. Het olie peil leek mij voldoende. Vandaag 180 km gereden niks aan de hand.

Nu is mijn vraag wat kan het geweest zijn en ik ben bang dat het nog weer een keer gaat gebeuren. Wat ik nu wel zie als ik met een koude motor start dat mijn oliedruk lampje 2 keer knippert (Soms 1 keer) en als ik een warme motor start knippert het lampje niet. Ik kan me niet herinneren of dit in het begin voor de problemen ook zo was.

Wie kan mij hier iets over vertellen>?

Alvast bedankt

greetings

burner

Geplaatst door burner (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je ook de olie gepeild of op de gok bijgevuld?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.