Volkswagen Polo: polo benzine start slecht en rook heel erg loopt 10 sec en valt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo wie kan me helpen heb een polo 1.4 16v die heel moeizaam start en als hij loopt dan rookt hij heel erg en stinkt enorm en na 10 seconden valt hij uit, is dan niet meer aan de praat te krijgen na even wachten start hij weer om vervolgens na 10 seconden af te slaan na een hoop rook en gepruttel, heb de koelvloeistoftemperatuur al vernieuwd zonder resultaat uitlezen geeft geen foutcode aan behalve een keer egr klep maar na het ressetten ervan bleef de code weg wie heeft er een idee??

Storing is spontaan ontstaan in het begin kreeg je hem wel nog aan het rijden en als de motor warm was dan ging het wel maar nu kom je er nog geen meter verder mee .

Ik hoop op enkele nuttige tips alvast bedankt

hossie

Geplaatst door hossie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Stinkt hij naar benzine als je lang start of de motor even loopt ?

Als je in de meetwaardeblokken kijkt, wat geeft de koelvloeistof temp dan aan bij bv een koude motor ?

Als hij flink naar benzine ruikt, kan het zijn dat de injectoren blijven inspuiten ( Kabel(s) aan massa )

Heb je ook al gecontroleerd of hij vonkt en zo ja, vonkt hij mooi dik blauw ?

Gr Stefan

hossie (0), 13 jaar geleden

Hoi hij stink erg maar kan niet echt zeggen naar brandstof de temperatuursensor is nieuw en rookt ook verschrikkelijk erg alsof het halfontbrande brandstof is hij vonkt gewoon want hij loopt meteen en slaat daarna na 10 seconden af na dat die zwaar is gaan roken even van contact en weer starten en dan loopt hij weer tien seconden zo gaat het steeds .

Met injectoren die blijven inspuiten waar kan dat aan liggen? wat zou de oorzaak kunnen zijn?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als ze blijven inspuiten dan kan of de ECU het probleem veroorzaken of een kabel(s) van de injector(en) komt aan de massa en blijft volgas inspuiten, terwijl normaal de ECU dat regelt.

Maar eens even het e.e.a. controleren..

hossie (0), 11 jaar geleden

Hallo heren probleem is opgelost er zat vervuilden benzine in de tank tank leeggemaakt nieuwe benzine erin en alles was weer goed

hossie (0), 11 jaar geleden

Opgelost slechte benzine getankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.