Volkswagen Golf: olielampje knippert en maakt geluid.

Bouwjaar: 1993

Als ik een tijdje heb gereden en de motor is warm gaat het oliedruk lampje branden en maakt een piepend geluid. Als ik gas geef gaat hij weer uit.Er zit genoeg(verse)olie in. Heb beide sensors vervangen, geen resultaat. iemand ervaring met dit probleem?

egbert de jong

Geplaatst door egbert de jong (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tim_vr6 (0), 18 jaar geleden

Kan ook je oliepomp zijn die de beoogde druk niet kan halen bij stationair-toerental.
Mischien dat het filter dichtzit, of de pomp niet meer lekker werkt.

Martijn7391 (0), 18 jaar geleden

Als je te dunne (verse) olie hebt gebruikt kan het zijn dat de pomp geen druk kan opbouwen. Check dus even de benodigde specificaties of vervang alle olie door de juiste.

joost-b (0), 18 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad met mijn Golf II, bij mij was er iets mis met de (lage) oliedruk sensor. Precies zelfde symptomen, bij veel toeren en stationair geen probleem. Nadat sensor er uit is geweest en weer gemonteerd was het probleem verholpen. Ik ga zelf voor de zekerheid sensoren wel vervangen.
Wegenwacht heeft oliedruk nog gecontroleerd en dat was goed. Het is wel gevaarlijk om er mee door te rijden, als de sensor wel goed werkt kan er genoeg olie in het blok zitten, maar als dat niet op de juiste plaatsen komt is dat catastrofaal!!!!

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je gas geeft en het lampje gaat uit, toch oppassen dat het de pomp zelf niet is!!

egbert de jong (0), 18 jaar geleden

t probleem is al opgelost, er was een zuigerveer versleten. iedereen in ieder geval bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.