Volkswagen Golf: Versnellingsbak

Bouwjaar: 1992

Hallo! Ik heb een probleempje met mijn versnellingsbak. Als ik rij kan ik moeilijk in mijn versnellingen schakelen. Als ik stil sta, met de motor uit, gaat dit soepel. Ik denk dat het mijn synchromesh is, en heb geen zin om die te vervangen. Ik denk dat ik er maar een andere bak opzet. Aangezien ik dit best interessant vindt om te doen, alleen nul komma nul ervaring heb wou ik vragen of iemand mij een soort van "handleiding" kan geven hoe ik dit moet doen, waar ik op moet letten, wat voor gereedschap ik nodig heb enzo. Van het zelf doen leer je toch het meest namelijk. Ik ga dan gelijk maar mijn koppelingsplaten vervangen en de drukgroep.

Het is een golf 3 1.8 bouwjaar eind 92.

BudhaXL

Geplaatst door BudhaXL (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Martijn7391 (0), 19 jaar geleden

Vraagbaak halen bij de bieb. Staat alles in.

BudhaXL (0), 19 jaar geleden

Ok heb ik nog niet aan gedacht, ik zal eens kijken!

Eug (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk de verbindingsstangetjes van je schakelmechanisme eens na,
wanneer de kommetjes ruim zijn kan dat ook zeer slecht schakelgedrag opleveren.. ze kosten ongeveer 20 euro bij de dealer.... stuk goedkoper dan een andere bak..

suc6

BudhaXL (0), 9 jaar geleden

probleem niet opgelost, auto is met mankement verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.