Volkswagen Polo 2018: Olielek bij oliedrukmelding

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 70

Beste mensen,

Gistermiddag onderweg naar werk begon ineens plotseling de melding: oliedruk te branden. Ik heb de auto herstart en probleem was weg, echter toch contact opgenomen met mijn garagehouder. Binnen 2 km kwam de melding toch weer terug en ben ik bij een tankstation gestopt, waarnaar de auto is weggesleept.

Onder de auto lag een groot oliespoor en het oliepeilstok gaf geen olie meer aan… auto is van 2018 en heeft pas 40dkm gereden.

Wat zou dit probleem kunnen zijn?

bjornruiter

Geplaatst door bjornruiter (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Ten eerste , zul je vast al wel weten , als er dit soort lampjes gaan branden is het vaak dodelijk om door te rijden .
Verder blijft het gokken waar het lek zit , er is niet gekeken door diegene die hem weggesleept heeft , geen ANWB?
Oliefilter kan los gelopen zijn , olieleiding defect , ergens een keerring defect enz. dus alleen onderzoek kan je dit vertellen.
En dan maar hopen dat er geen motorschade is.

bjornruiter (0), 2 jaar geleden

De garagehouder is in privé tijd de auto weg komen slepen met een kabel. Hierbij gaf hij aan dat de lek vanuit de distributie kant leek te komen. Hij dacht aan de oliepomp of koeler. Dit wordt maandag bekeken. Probleem is ontstaan bij het oprijden van de snelweg waarbij natuurlijk meer vermogen en olie dient gepompt te worden. Dus ik ben helaas bang voor de pomp. Nadat de auto stil stond is er nog een flinke hoeveel olie uitgelopen, hopelijk heeft deze resterende olie die in de auto zat de schade beperkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.