Volkswagen Polo: Olielekkage 1.3 6n achterkant motorblok

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Van mijn dochter's Polo 6n 1.3 begint meer olie te lekken achter het motorblok waar de carterventilatie zit.

Waar zit het lek precies? Is het de aansluiting van de carterventilatie of iets anders. Deze bouten heb ik nog extra aangehaald. Of is het de carter pan aan de achterzijde.

Wie kan mij helpen?

Bij voorbaat dank!

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (5) PRO, 11 jaar geleden

dat kunnen we zo moeilijk zeggen maar ik zou beginnen met de carter ventilatie los tehalen dus dat blok achter op en daar nieuwe o-ringen op zetten.
als deze door laten heb je ook lekkage.
ze willen daar nog wel eens mee beginnen als het gevroren heeft dan zit de cater ventilatie dopor vocht dicht en de druk moet weg en dan heb je lekkage dus daarom daar beginnen.

groetjes jan.

tedkroon (0), 11 jaar geleden

Ok, bedankt!
Ik had al een vermoeden dat daar het probleem zat. Alleen kon ik slecht bij de flens van de carterventilatie. Ofschoon de carterventilatie goed doorblaast, dus van verstopping is geen sprake. Die o ringen ga ik voor de APK vervangen. Helaas is de flens zeer slecht bereikbaar en moeilijk te demonteren.

jan T (5) PRO, 11 jaar geleden

ja van af onder de wagen op de brug gaat het het beste.

groetjes jan.

tedkroon (0), 11 jaar geleden

Jan, bedankt voor de info! Met wat gepruts zal het zoals gewoonlijk wel weer lukken.

Als het weer gefixd is dan geeft dat weer een goed gevoel. Het is tenslotte voor mijn dochter die nog studeert en dat is geen vetpot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.