Volkswagen Lt 28: Olielekkage VW LT met AHT blok

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: AHT motor

Hallo,

we hebben hier een VW LT met een 4 cil. AHT motor, waarbij we al verschillende opeenvolgende olielekkages opgelost hebben. Toch blijft deze auto zijn olie eruit gooien achter het vliegwielhuis (een smal tussenstuk tegen het blok en het carter aan). Hier zit onderin een klein gaatje, waar de olie uit lijkt te komen. De krukaskeerring blijft droog, maar het bedoelde gaatje zit ook verder naar achter.

Is dit een meer voorkomend / bekend probleem? Of is er misschien meer aan de hand? Ik hoor 't wel, alvast bedankt.

kuhn

Geplaatst door kuhn (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, de plek die je omschrijft waar de olie weg komt kan ik me zo niet precies voorstellen, wat wel voorkomt, is dat aan de achterzijde van de cilinderkop de alluminium kleurige sluitdop los loopt. Deze sluitdop zit voor het excentriek waar je de tandflank speling van het tussentandwiel afstelt.

Had je het vliegwiel al gedemonteerd , je zegt namelijk dat de krukaskeerring droog blijft ?
Verder wil de carterpan pakking nog wel eens gaan lekken. Mischien komt de lekkage hoger weg (bijvoorbeeld achterzijde cilinderkop) en lekt dan tussen motor en versn. bak door in het vliegwielhuis.

Verder zit er achter het vliegwiel nog een distributie huis dat mogelijk kan gaan lekken.

Trouwens de motorcode AHT ken ik niet; mogelijk is dit AGK/ATA of AUH; het gaat denk ik om een 2.8 liter TDI, is dat juist ?

Groet Jan227

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img524.imageshack.us/img524/6625/...[/img][/url]
bedoel je dit?

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk AHD ipv AHT

kuhn (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, sorry, 't is AHD. Carter is gedemonteerd, olie kwam vanachterkant door de carterpakking heen, waardoor die langs de voorkant van het viegwielhuis naar beneden liep en uit het eerder genoemde gaatje kwam. Bedankt voor de tips.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

lekker klusje hee bij een lt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.