Volkswagen Golf III : Oliepomp 1.6 Aee motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Aee

Wegens een te lage oliedruk: stationair 0,4 en bij 2000 rpm 1,3 bar wil ik eventueel mijn oliepomp vervangen, als de zeef niet verstopt zit maar nou had ik even een vraag over de oliepomp. Hoe zit je oliepomp gemonteerd bij een Aee motor van Volkswagen

Zit deze onder het blok gemonteerd? en met de aandrijving via een stang?

of

Zit deze onder het blok gemonteerd en aangedreven word door een ketting via de distributie?

En is dit een vaak voorkomend probleem bij deze motoren?

Mvg!

redpower

Geplaatst door redpower , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

ricky PRO, 9 jaar geleden

Komt niet vaak voor en ik denk dat hij wordt aangedreven door een ketting vanaf je krukastandwiel, maar dat weet ik niet zeker. Even de dealer bellen die kan het zo voor je uitzoeken.

michielwehkamp, 9 jaar geleden

De oliepomp wordt door een as aangedreven. Deze drijft ook de verdeler van de ontsteking aan en bij een diesel de vacuumpomp. De pomp zit in het onderhuis gemonteerd ongeveer naast de krukas. Het is een kwestie van ik geloof drie bouten los draaien en dan kun je hem er uit trekken. Houd er wel rekening mee dat met het terug monteren de as van de pomp weer netjes is de as van de distributie aangedreven as valt. Hier zit namelijk een pen en groef verbinding in. michiel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.