Volkswagen Golf 2013: Olieverbruik

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CJZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Hallo iedereen,

Ik rij een volkswagen golf tsi 1.2 uit het jaar 2013. Ik heb de auto nu iets meer dan twee maanden. Ik heb bij een km-stand van 160257 de olie laten verversen. Nu heb ik 163825 op de teller. En ik krijg een waarschuwing: controleer de oliepeil (oranje kan) symbool. Nu heb ik wel eens gehoord dat de TSI motoren bekend staan om het hoge olieverbruik. Maar is het bij mij niet extreem?

Sjahie

Geplaatst door Sjahie , lid sinds 5 maanden geleden

5 Reacties

bert klein PRO, 3 maanden geleden

Eerst eens kijken of het daadwerkelijk op de olie peilstok bijgevuld moet worden,

Sjahie, 3 maanden geleden

Goedemiddag,

Ik heb net gekeken en de olie komt net onder het minimum uit. Dat wil zeggen dat de auto ongeveer 1 liter olie verbruikt op 4000 km. Lijkt mij als leek te veel. Ik zie nergens olie terug onder de motorkap (lekkage)

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Dit valt nog wel mee , weg gaan even opnieuw beginnen , controleer het oliepeil als hij een nacht gestaan heeft op een vlakke vloer , veeg de peilstok schoon en peil , kijk waar hij staat, vul langzaam bij tot hij op max staat , ga rijden en kijk over 3 -4000 km waar hij staat zo weet je meer , bij verversen wordt er de standaard hoeveelheid in gegooid is soms te veel soms te weinig . Maar als het inderdaad op dit verbruik uitkomt tja.

Sjahie, 3 maanden geleden

Nadat de olie is ververst. Kwam het oliepeil precies uit op MAX. Ik ga weer kijken na 4000 km. Maar stel dat het inderdaad 1 l/op 4000km het verbruik ligt. Dan is dat best veel?

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Is vrij normaal bij deze " moderne " auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.