Volkswagen Golf 2013: Stotterende golf 7 TSI 5e versnelling

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CJZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 63

goede dag.

ik heb al enige tijd problemen met mijn VW golf 7 TSI uit 2013.
ik heb deze bij onze locale dealer gekocht voor een mooie prijs, weinig gebruiks sporen, rijd super en is perfect onderhouden.

nu heb ik deze auto al twee jaar in mijn bezit en er waren voorheen al een aantal gebrekken voortgekomen, onderandere een slang gescheurd waardoor er meer zuurstof in de motor kwam.

nu is echter al een half jaar of zo een groter probleem voortgekomen waar ik totaal geen antwoord op kan vinden, het begon eerst bij stotteren als mijn auto stationair aan het draaien was op de parkeerplaats, toerenteller ging omhoog, daan naar beneden, omhoog en naar beneden op de juiste toeren, allemaal met sputteren.
naar de dealer gegaan heeft uitlezing gedaan en kwam er op neer dat de 2e cylinder een ''missfire'' had, nieuwe bougies er in, nieuwe bobine probleem tijdelijk verholpen, week later zelfde probleem, volledig nieuwe sproeier set er in kosten bijna 900 euro en het gesputter was verholpen.

nu ongeveer een half jaar later merkte ik en mijn vrouw op dat als wij op cruise snelheid (100 KM/H) zijn en ik wil optrekken om in te halen dat onze auto begint te schokken alsof hij geen benzine krijgt of te veel/weinig lucht, maar het is alleen heel even bij optrekken en eenmaal op snelheid is het weg, ik heb meerdere zelftests uitgevoerd, gekeken of de toeren omlaag gaan maar die gaan gelijdelijk omhoog met de snelheidsteller.

ik heb overal gezocht wat dit kan zijn maar kan helemaal niets over vinden, kan iemand mij hierbij helpen die toevallig hetzelfde probleem heeft ?

Kaioha

Geplaatst door Kaioha , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Is je inlaattraject niet gewoon vervuild , komt veel voor.

    huh, vreemd, want toen ze mijn verstuivers hadden vervangen waren die ook gecontroleerd en volgens de monteur waren ze redelijk schoon, als ik die op zijn woord kan vertrouwen weet u of Wynns Injector+plus+cleaner wel zou helpen om de kleppen iets te reinigen ? - Kaioha, 4 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Nee injectoren zitten niet meer voor de kleppen maar rechtstreeks in de verbrandingskamer , lijkt me ook lastig te constateren dat de boel schoon is , spruitstuk moet er af , is denk ik niet gebeurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.