Volkswagen Corrado 1.9 TDI: ombouw 90 pk =>150 pk TDI

Bouwjaar: 1990

Hoi allemaal.
Ik heb dus plannen om mn 90 pk 1Z TDI motor eruit te halen en er een 150 pk ARL TDI blok er weer in te zetten. Versnellingsbak/ ophanging/ steunen en aandrijfassen dat geloof ik wel, echter vraag ik me af of de elektra aansluiting een beetje te doen is. Dashboard unit en contactslot moeten allemaal overgezet worden dacht ik. Heb wel de beschikking over alle schema's en dergerlijke, maar vraag me toch af of iemand hier er ervaring mee heeft of dit evt tegen betaling te doen( aansluiten)

Chris Dontje

Geplaatst door Chris Dontje (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

''Veel werk'' ik zou uitkijken naar een andere TDI indien je de mogelijkheid daar toe heb,mocht je toch tot deze actie willen overgaan dan moet deze opnieuw aangeboden worden voor een herkeuring op kenteken door ander type motor e.c.t
Heb je genoemd blok er al eeder ingehad omdat je praat over (weer inzetten)??

Succes, Jan

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

volgens mij heeft deze auto niet weer voor de keuring met een andere moter, tenminste ik neem aan dat deze auto al diesel op kenteken heeft. het blijft immers een diesel, wel met meer pk's maar volgens mij maakt dat niks uit. succes

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Ik zou het voor de zekerheid toch maar eens navragen wand het is altijd nog zo dat op het kenteken deel I en op het copiedeel v/h overshrijvingbewijs het juiste type motor vermeld moeten staan met het motor vermogen in KW.Tevens moeten deze gegevens ook bekent zijn bij de verzekeringen waar deze auto in verzekering is om zo de geldigheid van de afgesloten verzekering voor dat opgegeven type auto te waarborgen,en zo kun je problemen voorkomen bij een e.v.t ongeval!

TISCALI (0), 20 jaar geleden

je kunt de motor ook laten tunen ,kost maar 500euro

Chris Dontje (0), 20 jaar geleden

De 90 pk motor is al getuned: 110 pk verstuivers erin gezet, roetkat verwijderd, EGR afgesloten, chip erop, openluchtfilter( al helpt die laatste niet echt) mar ik wil eigenlijk meer. Dat 150 pk blok is vervolgens makkelijk te tunen naar zo'n 180-200 pk( en een lekker koppel). Echter zoek ik iemand die goed met electra overweg kan. Ik heb alle schema's( Elsa) en onderdeleninfo( Etka), nu nog iemand die er echt verstand van heeft en die hele handel aansluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.