Volkswagen Polo: onder het rijden valt soms (remdruk OF rembekrachtiging weg)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6n

Hallo,

Ik ben in het bezit van een wolkswagen polo 1.4 6n.
Na veel kleine probleempjes en een lekke koppakking dacht ik eindelijk weer op de weg te kunnen rijden, is een maandje goed gegaan.
Maar nu merk ik tijdens het rijden dat soms heel verschillende momenten (soms aan het begin van de rit en soms tijdens het inparkeren dat als ik op me rem wil drukken ik hem helemaal tot beneden kan indrukken, de auto remt wel maar niet helemaal zoals het hoort. Ik heb er iemand naar laten kijken en een stukje mee laten rijden en die ging ervan uit dat mijn rembekrachtiger defect is maar las op internet ook veel dingen over de vacuumpomp, wat denken jullie dat het is?

nog een keertje de details:
Op sommige momenten remt hij wel maar kan het pedaal helemaal indrukken tot die niet verder kan, remvloeistof zit nog gewoon op zijn max in nu een half jaar tijd nog niet echt een daling ondervonden.
Ik hoop dat er iemand is die deze problemen kent en mij een beetje info kan verschaffen. Ik hoor het wel

Bart van Dongen

bartjepolo

Geplaatst door bartjepolo (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (30) PRO, 11 jaar geleden

ik ga er van uit dat de hoofdremcilinder de boosdoener is als de bekrachtiger de oorzaak was zou je rempedaal hard zijn en haast niet in tetrappen.
nu zal er inwendige lekkage in de hoofdremcilinder zitten waardoor je geen uitwendige lekkage.
dus het zal er op neer komen dat er een nieuwe hoofdremcilinder gemonteerd moet worden.


groetjes jan.

bartjepolo (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie maar ben zojuist tot de ontdekking gekomen dat er speling zit op me linker remklauw en die begint nu ook een knarsend geluid te maken tijdens het rijden en voorals bij stuur bewegingen zijn het dan jiet gewoon de remblokken die door en door versleten zijn?

jan T (30) PRO, 11 jaar geleden

dat geknars is in iedergeval niet in orde maar van ijzer op ijzer gaat je rempedaal niet onderin .
de speling kan wel in vloed hebben maar dat moet het wel erg veel hebben.
je zult eerst dat geknars na moeten kijken en als dat inorde is kijken of het verbeterd is anders kom je toch op de hoofdremcilinder uit.

groetjes jan.

bartjepolo (0), 11 jaar geleden

ik had nog even gekeken en dat geknars komt van mijn remklauwen alleen bij me linkerremklauw wel te verstaan. Als ik mijn stuur naar links beweeg dan gaat de remklauw in beweging dan bedoel ik ''net ofdat de rem schijf er los in zit ofzo. het geluid lijkt op het gepiep van een deur.

Bart

jan T (30) PRO, 11 jaar geleden

nou controleer toch maar goed af alles vast en on orde is want dit hoort niet.

groetjes jan.

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt alsof de schijf los zit ?!?! Komt de remzuiger (plunjer) zover eruit dat deze los zit ? (kan eigenlijk niet). In ieder geval niet meer rijden totdat het is opgelost.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Wiellager soms defect? Door (grote) speling op het wiellager worden de remblokken terug gedrukt door de remschijf. Vandaar dat ook je remdruk dan de 1e keer zo slecht is.........

bartjepolo (0), 11 jaar geleden

[quote=moderator]Wiellager soms defect? Door (grote) speling op het wiellager worden de remblokken terug gedrukt door de remschijf. Vandaar dat ook je remdruk dan de 1e keer zo slecht is.........[/quote]
Dit is de oorzaak de krik onder de auto gepompt en omhoog gekrikt en ja hoor me wiel leek wel los te hangen. alleen jammer dat mijn slotbout dop ontbreekt iemand een oplossing om ze alsnog eraf te krijgen, ga morgen zoiezo even langs de siba om info te krijgen, ben niet van plan om me velgen te vernaggelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.