Volkswagen Golf I : onderdruk golf 1

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 jb gls

hallo

Ik heb een probleem en dat is dat mijn motor onderdruk geeft. Er is tegen mij gezegt dat dit komt door de zuigerveren dat die niet goed meer zijn.
Maar ik heb een compressie meting gedaan en daar komt bij elke cilinder gemiddelt tussen de 10 en 11 bar uit(bijna nieuw waarde). Nou had ik laatst dat ik aan mijn vacuum systeem aan het rommelen was en toen had ik even 10 sec geen onder druk meer weet iemand hoe dit kan of is het net toeval geweest. hij verbruikt trouwens ook helemaal geen/nauwlijks olie. Aan de bougies te zien verbrandt de motor ook goedt.

alvast bedankt

martijn19922

Geplaatst door martijn19922 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

De carterventilatie kun je controleren op werking . Vaak zit bij een motor op leeftijd het rooster in het kleppendeksel helemaal vol met bagger. Als er achterop de motor ook iets van ventilatie zit ,blaas dit dan door of spoelen. Verder zit op het spruitstuk nog een dun slangetje ,vaak is dit een aftakking van de dikke ontluchtingslang. De dunne aansluiting zit vaak verstopt DEZE MOET OPEN. Verstopping veroorzaakt natte luchtfilters. Succes.

martijn19922 (0), 12 jaar geleden

nou harstikken bedankt voor de tips.
Het zat hem dus in het slangetje achter op mijn spruit stuk.
Hij loop nou weer een stuk beter en zonder onder druk dus.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Goed gedaan .Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.