Volkswagen Bora: onderstel niet goed remmen op/ kapot

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste alle,

Ik heb denk ik een probleem met de onderstel.

Wanneer ik geparkeerd sta en op de handrem op een heuvel naar beneden , hoor je allemaal gekraak van onderen vanuit de remgedeelte.

Weet iemand wat dit kan zijn ?? Want beetje bij beetje beweegt de auto gewoon naar beneden..

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

ricky PRO, 5 jaar geleden

Denk dat je handrem dan niet hard genoeg is aangetrokken, dan gaan je remblokken knarsen omdat de remschijven toch nog kunnen draaien.
En als je handrem harder aantrekt? En hoe stijl is die helling?
Bij gewoon normale hellingen zou hij gewoon moeten blijven staan bij een ruk omhoog trekken, zo niet dan zou ik de achterrem klauwen en de blokken en de handremkabels eens laten controleren in de garage.

djbosanac, 5 jaar geleden

Ik heb dik een maand / ander half maand geleden remschijven + remblokken achter vervangen.
De garage zou die toch gewoon goed moeten monteren?

Daarnaast dit heeft niks met de sterkte van de remvloeistof te maken toch want dat is ongeveer 3/4 jaar geleden gedaan, maar denk er om het toch eens te doen..

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Het handremgedeelte zit in de remklauw , dit wil nog wel eens vast gaan zitten , dan stelt de rem niet goed op , met hoeveel klikjes zit de handrem vast ?
Moet goed vast zitten met 6 klikjes , anders hevels op de klauwen controleren op gangbaarheid en kabels en afstelling , zoals richard ook al aangaf.
Remolie "sterkte" heeft hier niets mee te maken .

ricky PRO, 5 jaar geleden

Vaak gebeuren er ook div problemen juist na het vervangen van remblokken e.d., de meest voorkomende is aanlopen omdat de remcilinder vaak na jaren weer eens naar binnen staat maar das jouw probleem niet. Laat je achterremmen en de handremkabels en idd de bediening hiervan even controleren door de garage.

Beste antwoord, geplaatst door djbosanac, 2 jaar geleden

Onderhand is deze opgelost was met de remklauwen, auto verkocht. Afloop is vermeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.