Volkswagen Polo: Onregelmatig Stationair wanneer warm

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAYA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Dag,

Ik heb een probleem met mijn auto.
Wanneer ik ongeveer 50km+ gereden heb(wanneer de auto warm is) en ik sta voor het stoplicht of draait normaal stationair, wilt deze soms laag stationair draaien onder de 900. Het klinkt dan ook alsof die op 3 poten gaat lopen. Dan gaat hij weer even terug naar normaal en blijft dit doen. Wanneer ik weer wegrij en optrek merk ik geen verschil.
Ook gebeurd dit niet altijd.

ik heb de auto 2 weken geleden laten uitlezen voor eventuele andere foutcodes.
Deze stonden er niet in. 2 dagen later deed het probleem zich niet meer voor.
Toch werd me ook geadviseerd om een nieuw brandstof filter en een flesje Forte injector reiniger te bestellen en het nieuwe filter hiermee te vullen.

Vanaf maandag deed het probleem zich weer voor. Middags gelijk het nieuwe filter met forte erin gedaan en stukje gereden. Helaas heeft dit nog geholpen.

Wat nu raar is dat wanneer ik of de airco of achterruit verwarming aan het zet de motor wel normaal loopt en zodra ik deze uitzet het weer begint...

Hoop dat iemand me verder kan helpen!

kubenciusz

Geplaatst door kubenciusz (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Is dit niet gewoon een normaal iets als de motor warm is? Mijn eigen auto loopt ook ongeveer 800-900 tpm stationair als deze op bedrijfstemperatuur is.

Staat je toerenteller erg te dansen? En is dit met de voet op de rem of los? Als deze erop staat dan kan het zijn dat deze veel vacuum wegtrekt en dit wil compenseren wat kan duiden op een lek, slang van rembekrachtiger scheuren nog wel eens.

Bij inschakelen airco of achterruitverwarming is het normaal dat deze wat hoger gaat lopen omdat dit vrij zware verbruikers zijn en de motor dit compenseert

kubenciusz (0), 5 jaar geleden

Het gebeurd niet altijd, dus normaal lijkt het me niet. Het klink alsof de auto op 3 cilinders gaat lopen en je ziet daardwerklijk de toerenteller bewegen. Laten we zeggen tussen 850 en 950.

Zojuist 45km gereden en deed de auto het niet. Wat betreft met rem of zonder moet ik dit vanmiddag proberen.

kubenciusz (0), 5 jaar geleden

Het maakt geen verschil met rem of zonder rem.
Ook deed het probleem zich donderdag niet voor en vrijdag wel weer..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.