Volkswagen Polo: Onregelmatig toerental

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Mijn wagen loopt erg onregelmatig qua toerental. De VW dealer computer geeft geen foutmeldingen aan.

Het gasklephuis is verschillende malen (goed) gereinigd en de basisinstellingen zijn er op nieuw ingezet.
De temperaatuursensor is vervangen.

Na nieuwe basisinstellingen loopt ie een paar dagen goed. Daarna is het hek weer van de dam.

Verschijnselen:
Na starten loopt ie stationair direct enkele seconden lang +/- 2500 -3000 toeren totdat ik gas heb gegeven
Tijdens het rijden voel je m zachtjes "duwen" en geeft ie onregelmatig stootjes gas. Heel af en toe doet ie dit extreem.
Als je bij een stoplicht staat of op de snelweg de koppeling intrapt dan slingeren de toeren ook zachtjes zonder aan het gaspedaal te komen.

Het garagebedrijf en hun contactpersoon bij de Volkswagendealer weten ook niet wat het probleem is en stellen voor om het gasklephuis of de hele computer te gaan vervangen. Aangezien ik dit vrij radicale oplossingen vindt voor iets waarvan niet duidelijk is WAT de oorzaak nu eigenlijk is bij deze de vraag aan jullie of jullie een idee hebben wat de oplossing kan zijn.

Hopelijk kan iemand mij hiermee verder helpen want het is een erg lastig probleem (met name bij dagelijks in de spits rijden)

BG

Geplaatst door BG (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

bjorn ik denk dat je een nieuwe gasklep huis moet monteren want als hij al div keren schoon gemaak en in de bassisstand gezet is en het komt steeds weer terug dan zit er niets anders op.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.