266 bezoekers online

Volkswagen GOLF PLUS: Onrustig op de weg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: BLS, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Ik heb een VW Golf Plus die me op zich wel bevalt zeker vanwege wat hogere instap en gebruiksmogelijkheden.

Wel ga ik het steeds meer een probleem vinden dat hij onrustig op de weg is, erg windgevoelig en moet echt het stuur met beide handen vasthouden om steeds te sturen wat zeer vermoeiend is op de wat langere ritten.

Al eens na laten kijken, de banden zijn prima van Michelin. Ik heb hem al 2 keer laten uitlijnen 3D ook hier geen verbetering mee gekregen.

Kortom het rijplezier gaat zo over vanwege het onrustige gedrag.

Wie weet waar ik nog eens naar kan laten kijken ?

Gerard M

Geplaatst door Gerard M , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

0

corvanjaarsveld, 1 jaar geleden

Op zich is het logisch dat eeb stuur met 2 handen wordt vastgehouden. Onrustig weggedrag kan, als de uitlijning optimaal is, beinvloed worden door een slecht werkende schokdemper. Laat alle 4 de schokdempers eens testen. Links en rechts moeten een zelfde karakter hebben. Begin eens met de bandenspanning te verhogen. Om te proberen mag je best tijdelijk de maximale toegestane spanning overstijgen. Ik verwacht wel dat ertoegestane velgen en bandmaat zijn toegepast. De ET maat van de velgen mag niet te veelafwijken. Een verschil tussen links en recht is rampzalig. Speling op fusee ofstuurkogels behoort tijdens de uitlijning te zijn vastgesteld, net als verbogen stuur of draagarmen.

0

Gerard M, 1 jaar geleden

De velgen en bandenmaat zijn juist dus dat valt al af.

Ik zal zeker eens de schokdempers laten testen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.