Volkswagen Transporter: Overbrugging van de koppelomvormer werkt niet transporter t4 bj

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: ajt 2.5 tdi

auto pas gekocht rijdt tot 120 km/p prima maar schakelt niet over naar zijn laaste versnelling uitgelezen storing code 1192 overbrugging koppelomvormer werkt niet
wie heeft er ervaringing mee en wat is het simpelste oplosing kan ik zelf ( met evt hulp idee ??) er wat mee of is het toch en automaat bedrijf waar ik blauw moet betalen alvst bedankt.

cengiz

Geplaatst door cengiz (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

kan je bijna met zekerheid zeggen dat de automaatbak naar z'n grootje is, de overbruggingskoppeling fikt er nog al eens uit bij een TDI. Zeker als ze zwaar belast worden met aanhangers, veel belading en rijstijl.

ga maar sparen, wordt dure aktie. De automaatbakken in deze bussen zijn gewoon met een woord bagger te noemen. 150.000 km zonder revisie is een regelrechte uitzondering.

waarom gaat dit kapot?? de bak is ontworpen voor een VR6 benzinemotor met een golfje van max 1100 kg er aanvast. Gewoon te licht voor het koppel van een TDI en een bus die minimaal 1800 kg weegt (en praktisch meestal rond de 2,5 ton is)

ervaring is helaas de leermeester in dit geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.