Volkswagen Golf V 2006: overslaan naarmate de motor warm wordt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1.4tsi twincharger 170ps, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 122

Dag allemaal,

We hebben een Golf binnen die erg overslaat. De ECU is uitgelezen met autoland scanner en gaf alleen een foutcode aan: "intake manifold position flap stuck open", de ventiel bleek stuk te zijn en is vervangen. Echter weinig tot geen verandering. De motor begint erg over te slaan bij de temperatuur boven 75 graden. We hebben reeds de 4 bougies en bobines vervangen wat alsnog weinig verbetering heeft opgeleverd. Gekeken naar het meetblok 015-016, alle vier cilinders zijn ontzettend aan het overslaan, vooral tussen 1700 - 2200 toeren. Wat ook vreemd is, is het "boost" metertje. Tussen 1700 - 2200 tijdens overslaan zie je het metertje fluctueren en soms helemaal naar rechts slaan. Bij koude motor doet ie niks. De magnetische koppeling van de compressor wordt echter niet ingeschakeld. Op internet las ik viel over de kwalen bij deze motor met name overslaan, echter de symptomen komen niet overeen met wat dit autootje vertoont. Ik weet dat er een software update is geweest wat onder ander mis fire zou moeten verhelpen maar heb geen idee welke software versie dat is geweest? (huidig:9975) Ben bang dat deze software configuratie specifiek voor deze kant van de Wereld is en niet overeenkomt met de Europese.

Alle tips en hints worden zeer op prijs gesteld


Alvast bedankt mannen!

KiwiMechanic46

Geplaatst door KiwiMechanic46 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.