Volkswagen GOLF: P0116

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLF, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Hallo, ik heb volgend probleem met mijn golf. De koelvinnen gaan draaien, dit terwijl de motortemperatuur slechts 50 graden is. Als ik het contact uitzet blijven de koelvinnen draaien, nog zeker 10 minuten. Ik had de ECU uitgelezen met een OBD II bluetooth scanner. Code P0116. Ik was bij mijn garage geweest en hij deelde mij mede dat de koelvinnen met frame in zijn geheel vervangen moesten worden. Deze zijn vervangen, echter na een week doet het zelfde euvel zich nog steeds voor. De temperatuursensor is overigens niet vervangen. Hebben jullie hier ervaring mee en een oplossing voor?

davster

Geplaatst door davster (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

P0116 - Koelvloeistoftemperatuurmeter (G62) onaannemelijk signaal

Het vervangen van de koelvinnen was volledig onnodig.
De motorcomputer kan de temperatuur van de koelvloeistof niet berekenen omdat de sensor een probleem heeft.
Veiligheidshalve zet de motorcomputer daarom de koelvinnen aan.
Dat is bij heel veel merken een volledig gangbare procedure.

Ik zou een andere garage gaan vinden. Eentje die er iets meer verstand van heeft en je niet onnodig op kosten jaagt.

Wat betreft de storing: de koelvloeistof temperatuur sensor kan defect zijn, of de bedrading van die sensor heeft een probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.