Volkswagen Golf V: Geen constante trillingen in stuur 120 -130 km/h

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKC

Beste Leden,

Klinkt mss raar, maar het is wel degelijk zo.
Net van vakantie ongeveer 4000km gedaan. Tijdens het rijden op snelweg als ik geluk heb is mijn stuur muisstil ,precies of je zweeft (je voelt niks) ... maar als er een bocht komt (links of rechts) en nadien terug rechtdoor trilt mijn stuur behoorlijk ... tot je terug een bocht hebt dan zijn de trillingen terug verdwenen ... is precies en onbalans dat gecreërd in de assen. Wielen zijn perfect gebalanceerd, aandrijfassen zijn nieuw, remschijven ect allemaal nieuw,uitlijning is ook ok.
Wat mijn wel opviel was tijdens het vervangen van de linkse aandrijfas dat er spelling was op de lager ,is precies kon er zo mee schudden door de schijfrem beet te nemen ... en als ik de aandrijfas terug monteerde was er geen spelling voelbaar.
Klopt dat? of is de lager stuk? Je hoort hem ook niet zoomen of dergelijks ... Zelfs met winterset origneel VW heb ik het ook.
Raar vehaal maar waar. Kan er iemand mij dus bevestigen dat de lager diend vast te zitten of mijn laatste gedacht is dat mijn versnellingsbak DIF spelling heeft.

Bedankt!
Christophe

Christophe76

Geplaatst door Christophe76 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voyager (0), 5 jaar geleden

Is er geen spelling ergens anders. Fusee, draagarm etc??

Hans4040 (355) PRO, 5 jaar geleden

Het klopt dat er ruimte op het lager is als de aandrijfas los is....het lager wordt namelijk opgesloten door de as/centrale moer.
Heb je al gekeken naar de draagarm rubbers..?

Christophe76 (0), 5 jaar geleden

Ja alles zit goed. Geen spelling of scheuren.
Begin stillaan te denken dat het in de versnellingsbak zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.