Volkswagen Passat: Passat 2001 spettert als ik de oliedop eraf haal??is dit ok of n

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 74 KW

Beste mensen,
Ik ben bezig met de koop van een passat 2001 (nieuwere model dus met die ronde achterlichten en driehoekige knipperlichten voor)) diesel 1.9 tdi 74 KW (150.000km gelopen) en ik heb zelf niet echt verstand van auto's.
Ik kan me herinneren dat als je de oliedop eraf haalt de olie niet mag spetteren maar dat doet deze juist wel. Ik heb nog een VW monteur gebeld maar die zei dat dit vaker voorkomt. Voor de zekerheid zou ik nog willen weten van VW specialisten hier of dit een probleem kan zijn. Graag jullie advies ik ga deze week de koopm afronden. Nieuwe adviezen over wat ik nog meer kan controleren hoor ik graag.
Alvast bedankt,
Groeten.

jm5459

Geplaatst door jm5459 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

JM

als je overweegt deze auto te kopen,neem dan even een goede vriend mee of een monteur,indien dat kan ( teun de beun ) en laat hem even kijken/luisteren..

vraag desnoods of je hem mag laten nakijken,zodat je wat zekerheid hebt!

dat spetteren lijkt me ook vrij logisch,als de motor loopt en je de dop verwijderd spettert de olie eruit,dit kan geen kwaad,sommige auto's hebben er een afdekplaat voor zitten,zodat je de dop eraf kan draaien met lopende motor en er geen olie uit spuit..

Paul zal je hier vast wat meer over kunnen vertellen..

succes ermee..

Stefan

jm5459 (0), 18 jaar geleden

De motor beweegt/trilt verder niet meer dan normaal.
Ik heb overigens wel een monteur gebeld en die zei dat het geen probleem is als het maar niet met bakker eruit springt. Maar nee dit zijn echt spetters

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=jm5459]De motor beweegt/trilt verder niet meer dan normaal.
Ik heb overigens wel een monteur gebeld en die zei dat het geen probleem is als het maar niet met bakker eruit springt. Maar nee dit zijn echt spetters[/quote]
zolang het geen fontein is? is er niks aan de hand.. maak je daar dus geen zorgen over...

paul,

Santa (0), 18 jaar geleden

Mannen spetteren ook (in de wc-pot......)

H&k (0), 18 jaar geleden

[quote=Santa]Mannen spetteren ook (in de wc-pot......)[/quote]
ach.....zolang dat geen fontein wordt....

floris3072 (0), 18 jaar geleden

ik zou me geen zorgen maken dit is normaal als het gewoon spetteren is floris.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.