Volkswagen Passat 2000: PASSAT B5 BUITENTEMPERATUURSENSOR DEFECT

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AHU, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Ik heb een Passat B5 TDI 1.9 Comfortline uit 2000 waarvan de buitentemperatuursensor soms tot regelmatig een verkeerde waarde doorgeeft. Op het display zag ik dan dat er ineens een veel lagere temperatuur werd aangegeven dan dat het daadwerkelijk was. Dit had bijvoorbeeld als gevolg dat de airco ineens bijna stopte met koelen, omdat er werd aangegeven dat het ineens -4 graden was buiten (dit terwijl het 25 graden was). De waarde kon dan zo nog lager worden tot -20 en weer langzaam opkruipen naar +10 graden. Dit is een voorbeeld; het schommelde altijd naar beneden en weer terug naar de daadwerkelijke temperatuur. Hier konden minuten of tientallen minuten tussen zitten.

Nu heb ik door een Bosch garage de sensor laten vervangen door een nieuwe, maar deze sensor geeft steevast altijd een 10 graden lagere temperatuur aan dan dat het buiten is (totaal ander gedrag dus). Het vreemde is dat de garage geprobeerd heeft om te kijken wat er gebeurd als de oude sensor weer wordt aangesloten, maar ook dan blijft er een 10 graden lagere temperatuur aangegeven worden.

De garage gaat nu eens rondbellen om te vragen of iemand weet wat dit zou kunnen zijn, want ze hebben geen idee. Het is dus maar afwachten of hier iets nuttigs uit voortkomt.

Heeft iemand hier eventueel tips voor wat dit zou kunnen zijn? Alvast hartelijk dank!

passsat

Geplaatst door passsat , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

arjankempeneers PRO, 10 maanden geleden

Zou eerst de spanning eens meten op beide aansluitingen van de sensor en dan ook signaal/voeding t.o.v. massa accu. Misschien toch een slechte verbinding.

passsat, 10 maanden geleden

Dank voor je input, ik zal het doorgeven en laten weten wat er uit komt!

Gisteren gebeurde er trouwens met de nieuwe sensor (die nog steeds 10 graden te laag aangeeft) dat de temperatuur ineens 5 á 6 graden lager ging en daarna weer opklom naar zijn basiswaarde >> dus 10 graden te laag tov de daadwerkelijke buitentemperatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!