Volkswagen Passat CC 2010: Passat CC 2010, 1.8: Elektronische handrem storing

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CDA, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 118

Beste allen,

Passat CC, 2010 1.8 storing:
Gebruikte tablet uitlees software om de elektrische handremmen elektrisch terug te laten roteren: Ancel X6

Ik heb de achterremklauwen met de twee bouten losgeschroefd en naar achteren geschoven zodat de remblokken gedemonteerd kunnen worden.
Toen heb ik met de tablet de elektrische handremmen teruggesteld, de motoren in de remklauw hoorde je duidelijk zijn werk doen. In mijn beleving heb ik toen ook een button op het tabletscherm gezien die het mogelijk maakt om de handrem weer terug naar de remblokken te zetten.
Daarna heb ik de remzuigers rechtstandig teruggedrukt (dus niet draaiend teruggesteld).
Daarna heb ik de achterremblokken vervangen en de remklauwen weer gemonteerd.

Daarna weer op de tablet gezocht naar de juiste button om de elektrische handrem weer te stellen naar de remblokken toe. Echter ik krijg de juiste button niet meer tevoorschijn. Op de foto's kunt u zien wat ik wel te zien krijg.

Uiteindelijk vele malen geprobeerd, maar het is nooit gelukt, ondertussen had ik wel een lege accu. Nadat ik de accu weer opgeladen had nogmaals geprobeerd, maar ik krijg dezelfde meldingen zien.

De gewone hydraulische remmen doen het wel gewoon, maar het lampje van de handrem blijft geel branden op het dashboard en als ik ga rijden dat begint het waarschuwingssignaal ook te piepen omdat het gele lampje van de handrem brand .

Vragen:
1. Mag ik de remzuigers wel rechtstandig terugdrukken?
2. Wat raden jullie mij aan om te doen?
3. Ik lees nu iets over dat als de accuspanning te laag is geweest dat er iets elektrisch kapot gaat, wat gaat er dan kapot en gaat dat dan altijd kapot?
4. Hetgeen kapot gaat moet dat vervangen worden of kan dat gerepareerd worden?

Alvast dank voor jullie reacties!

Passat 2.0L 8v. aut. 2001

Geplaatst door Passat 2.0L 8v. aut. 2001 , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Al geprobeerd em nogmaals terug te stellen met de tester en dan meteen weer activeren handrem. anders even met andere tester proberen.(garage)

    Wat bedoeld u met nogmaals terugstellen? Als ie al teruggesteld is dan kan ik hem niet nogmaals terugstellen. Tevens zie ik die button voor terugstellen ook niet meer op het scherm. - Passat 2.0L 8v. aut. 2001, 3 weken geleden

bert klein PRO, 3 weken geleden

Je zult in het sijsteem moeten aangeven dat de remblokken vervangen zijn, het sijsteem staat nu op remsijsteem open.
Procedure als volgt :. accu lader aansluiten ter bescherming van het remregelapparaat.
met de tester handrem terug stellen, je hoort nu de spindels terug draaien.
remzuigers terug duwen,
remzadels demonteren en de remblokken vervangen.
met de tester handrem sluiten / of test open en dicht.
nu voetrem belasten.
Het kan zijn dat je met de soft ware er niet in kunt komen ,dan zou je met dealer of gelijkwaardig tester moeten doen .

    Het enige wat ik anders had gedaan is: Ik heb na de remblokken vervangen eerst een aantal keer op het rempedaal getrapt zodat de zuigers weer tegen de remblokken kwamen en ik dus weer remdruk had. Daarna heb ik geprobeerd de knop voor het elektronisch handrem sluiten, maar die kan ik dus niet vinden en nu geeft ie dus foutcode 03288 aan. Jij schreef: eerst handrem sluiten dan op voetpedaal drukken, kan dit het verschil maken? - Passat 2.0L 8v. aut. 2001, 3 weken geleden

Passat 2.0L 8v. aut. 2001, 1 week geleden

Helaas kwam ik met mijn computer niet verder.
Bij een autogarage (niet dealer) heb ik de computer er aan laten hangen en ze konden de elektronische remmen weer sluiten. Kosten € 25,-.
Allen bedankt voor de input !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.