Volkswagen Passat: Passat W8 met bijgeluid tijdens het gasgeven.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: W8

Hallo!
Een collega van mij heeft een Passat van 2002 met W8 motor. Hij kocht deze onlangs met een bijgeluid aan de distibutiekettingen. Deze zijn vervangen, inclusief alle onderdelen die daarbij horen (en dat zijn er nogal wat). Na de motor er weer ingehangen te hebben en hij de motor starte liep die niet helemaal vlekkeloos alhoewel het geluid van de kettingen er helemaal uit is.
Het probleem dat hij nu heeft is dat wanneer hij gas geeft er een er meestal een bijgeluid uit de motor komt dat volgens hem te vergelijken is met pingelen/knikkergeluid. De motor loopt dan ook niet lekker. Soms loopt hij echter wel goed. Er is met Bosch diagnose-apparatuur vastgesteld dat nokkenas en krukas fout ingedeeld/ op elkaar afgesteld staan. Hij zegt er zeker van dat de kettingen 100% goed liggen, is verschillende keren gecontrolleerd omdat hij niet die fout wilde begaan en er dan de motor weer uit zou moet halen.

Heeft iemand een idee wat zijn probleem kan zijn?

De aanleiding dat ik dit schrijf is dat het een zweedse collega is.

Met vriendelijke groet,
Jack

messer65

Geplaatst door messer65 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je die storing hebt,dan zit het probleem toch in de distributie,of niet op tijd,of een probleem met de nokkenasverstellers/aansturing/kettingspanner.
Ik zou toch nogmaals de timing van de ketting heel goed controleren,helemaal omdat je dat ratelend geluid erbij hebt wat weer duidt op een niet op tijd staande ketting lijkt mij.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de timing optisch goed staat en de computer geeft afwijking dan zijn de nokkenasverstellers hoofdverdachte nummero 1
Oftwel controleren!!

messer65 (0), 16 jaar geleden

Hallo Ricky en audia4!
Heel erg bedankt voor jullie antwoord, we gaan het nog eens controleren, hij vermoede zelf al dat het de nokkenasverstellers zijn. Hij wilde dit horen van proffs. Hij gaat alles nog een controleren.
Groetjes, Jack

messer65 (0), 15 jaar geleden

Dit probleem is inmiddels verholpen!
Het waren inderdaad de nokkenasverstellers.

Alsnog heel erg bedankt voor de informatie/hulp.

Met vriendelijke groet,
Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.