Volkswagen Jetta: Pingel geluid bij warme motor vw jetta 1.6 fsi

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Hallo

Ik heb een vw jetta 1.6 fsi uit 2007 met 67.000km op de teller met het volgende probleem:

Als de motor koud is en ik rij of 50,80,100 km is er niets hoorbaar als ik gas geef,als de motor op temperatuur is dan hoor je als ik gas geef een soort pingel/ knikker geluid.
Als de motor koud is en ik start hem is er ook niks hoorbaar.
De auto heeft al zijn beurten gehad, olie die erin zit is 5w30.
Bij de dealer vroegen ze welke benzine ik tank en dit was euro 95,hij dacht dat het hier aan zou kunnen liggen en adviseerde me om de tank leeg te rijden en euro 98 te gaan tanken,maar dit alles zonder resultaat.
Wie zou me verder kunnen helpen of heeft dit probleem eerder meegemaakt?

Alvast bedankt voor de eventuele reactie's

passat8389

Geplaatst door passat8389 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Klinkt idd als pingelen.
Is dat alleen bij een laag toetental of hoor je het soms heel even? Zoja, dan is dat eigenlijk normaal bij deze blokken, maar hoor je het 2-3 seconden achter elkaar dan is er wel wat aan de hand. Bij geen storing in het geheugen die daar iets mee te maken kan hebben dan is dit constructief en kan je er niets aan doen.

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Hallo

Het geluid hoor je maar heel even, misschien 1 a 2 seconden,ik heb natuurlijk al wel zitten zoeken op problemcar en daar lees ik enkele gevallen dat het juist bij een koude motor voorkomt,(nokkenas versteller)maar dit lijkt mij in mijn geval absoluut niet.
Kan dit schade veroorzaken of maak ik me te druk?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Nokkenasversteller hoor je alleen maar bij de koude start. even ratelen voor 2-3 sec en daarna tijdens rijden niks meer.

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Wat zou ik nog kunnen doen om mijn probleem op te lossen?

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Niemand een idee?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je hem al eens laten uitlezen? Maar wat ik al zei dat als het echt heel kort is en soms wel en soms niet dan hoort het zo, is constructief, maar ik heb het niet gehoord dus weet het natuurlijk niet zeker. Misschien moet je toch als je zelf twijfelt weer even naar de garage gaan? (zo en zo voor uitlezen)

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Hallo Ricky

Oke bedankt voor je antwoord,ik ga deze week even langs de garage.

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Vandaag naar de VW garage geweest ,de auto is daar uitgelezen en gaf geen storingen aan.
Wel was er een software update deze is ook vernieuwd.
De monteur vertelde me dat dit vaker voorkomt en er niets aan te doen is en dit ook geen schade aan de motor veroorzaakt.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als hij hetzelfde denk als ik dan klopt het wat hij zegt, maar merk je nu toevallig niet iets van verschil na de update?

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Hoi Ricky

Nee ik merk niets van de update, waar ik nog aan twijfel is om de bougies nog te vervangen (af en toe loopt de motor wel wat onregelmatig) misschien dat dit een oplossing bied?????

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou alleen iets uit kunnen maken als ze echt heel oud zijn maar meestal houden ze het makkelijk 60.000km vol bij dit type blok, dus als je in de buurt bent of er overheen dan gewoon vervangen, dat kan nooit kwaad.

passat8389 (0), 12 jaar geleden

Afgelopen weekend de bougie's vervangen, dit was na mijn mening nog nooit gebeurd.
Dit is niet zo maar gebeurd,we hebben zelf een trekker gemaakt om de bobine staven los te maken,met een schroevendraaier is te gevaarlijk vonden we.
Al bij al heeft dit mijn probleem nog niet verminderd/opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.