Volkswagen Golf: pingelende motor bij accelereren 1.8 90 pk

Bouwjaar: 1996

weet iemand of de ontstekingstijdstip bij een golf 3 1.8 90 pk uit 1996 is af te stellen ??
Bij het accelereren maakt hij een tikkend geluid en ik denk dat het tijdstip wellicht verkeerd staat als gevolg van een defecte vervroeging.
Bij oudere motors werkte dit met een vacuumdoosje op de stroomverdeler maar bij deze zie ik dat niet zitten, wellicht dat iemand mij kan vertellen hoe dit bij deze auto werkt en of dit inderdaad de oorzaak kan zijn of dat ik gewoon de onsteking op tijd ,moet laten zetten.

Alvast bedankt.

Ik tank overigens al geruime tijd 98 dus daar kan het niet aan liggen.

Eric cabrio

Geplaatst door Eric cabrio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

richard9681 (0), 19 jaar geleden

Gewoon afstellen met stroboscoop en draaien aan de verdelerkap, moet ongeveer 6 graden voor BDP staan (tussen 700 en 1000 rpm.
Maar pingelen kan meer oorzaken hebben, brandstofdruk, luchtinlaat/vacuum lekkages enz.

Ronald10414 (0), 19 jaar geleden

Beste Eric
Ik heb ook een golf 3 1.8 90 pk uit 1996 (ADZ motor)
Ik las de opmerking dat je 98 tankt. Misschien een domme opmerking, maar ik tank euro 95. Is dit niet goed voor de motor omdat jij 98 tankt? Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.