Volkswagen Golf: Distributie Riem

Bouwjaar: 1993

Hallo allemaal,

Ik heb een Golf III 1.8 uit 1993 en heb mijn distributieriem laten vervangen bij een monteur (niet in een garage). De riem en spanrol is vervangen en volgens hem goed erop gezet. Maar toen ik met de auto ging rijden merkte ik al snel dat het mis was. Hij haperd bij 2000/3000 toeren en na 4000 toeren dan komt hij opgang en dit in iedere versnelling. Ook hapert de auto nu ontzettend en maakt hij ander geluid als vroeger (beetje tikkend). Weet iemand mischien wat er mis kan zijn...?

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

denk dat de boel 1 tand verkeerd staat.

dit is zo te controleren


1, op jou nokkenastandwiel ( achterzijde ) staat een stip die moet gelijk liggen op de rand van de cilinderkop ( als je er voor staat rechts )

2, op de rand van jou ontsteking( rotorhuis ) daar staat een streep.. daar moet de rotor mee gelijk staan.

3, trek de stop er uit boven op de versnelingbak dan kom je op jou vliegwiel een kerf tegen deze moet in het midden staan met het ronde gat waar je de stop uit hebt gehaald,


zorg dat alles op de juiste punten staat ( controleer dit )


paul,

anoniem-1573996169 (0), 19 jaar geleden

Ik ben naar de VW Garage geweest, en zij dachten ook tot het mogelijk aan de afstelling van het tandwiel ligt. Hij zei tot ie 2 tandjes verkeerd stond.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

ja zo iets is het ook ( weer wat geleerd ) en die man was monteur.....? of wasmachine-monteur.? dat is heel wat anders.!

paul,

anoniem-1573996169 (0), 19 jaar geleden

hahaha, jah klopt je hebt gelijk.. ik heb voor me zelf de beslissing gemaakt om een echte automonteer het werk te laten voltooien.

Ik heb nog een vraagje over m'n auto, als ik de motor afzet en het licht brand nog dan krijg ik hiervan geen signaal te horen. Wat moet ik kopen of veranderen om een signaal te krijgen wanneer de auto uit is en de lichte nog branden?

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

of je zoemer is kapot, of de radio is verkeerd gemonteerd. als die zelfde monteur de radio heeft ingebouwd dan zal het wel aan de bedrading naar de radio liggen.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

koop een lichtzoemer

daaraan zitten 2 draden wit en rood, wit is de massa en rood is de plus.!

die plus komt op je eerste stand ( plus ) van je lichtschakelaar en de andere naar jou deur kontakt de massa. het kan anders maar doe dit maar hier kom jij wel uit zo.



paul,

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

ja zo kan het ook, is de makkelijkste en goedkoopste oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.