Volkswagen Polo: polo 1.4 16v van 1998 word niet warmer dan 70 graden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn polo word niet warmer dan 70 graden. Ik heb zelf al 2x de thermostaat vervangen en de temperatuurmeter opnieuw gesoldeerd maar mocht niet baten. Als de auto stationair draait, loopt de temperatuur op tot 80 graden en begint dan te koelen en loopt vervogens weer terug naar ongeveer 70 graden. Wat kan dit zijn?

lenny29

Geplaatst door lenny29 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kun je met een digi meter niet eens de kvs temperatuur controleren ? Normaal zou bij 90/95 graden de koelventilator gaan draaien..blijkbaar werkt deze nog naar behoren..Het kan zijn dat de meter op je dashbord niet de juiste waarde aangeeft,en zo denkt dat hij niet warm genoeg word.

Welke thermostaat zit erin ? bij hoeveel graden opent hij ? Dan staat er normaal gesproken op.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Anders uit (laten) lezen en koelvloeistof temperatuur even bekijken. Weet je hoe warm de motor wordt.
N.B.: Sensor voor de motor-computer is een andere dan die voor het dashboard.

lenny29 (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Kun je met een digi meter niet eens de kvs temperatuur controleren ? Normaal zou bij 90/95 graden de koelventilator gaan draaien..blijkbaar werkt deze nog naar behoren..Het kan zijn dat de meter op je dashbord niet de juiste waarde aangeeft,en zo denkt dat hij niet warm genoeg word.

Welke thermostaat zit erin ? bij hoeveel graden opent hij ? Dan staat er normaal gesproken op.[/quote]
Er staat 87 graden op. Ik verwacht zelf dat de meter in het dachboard vervangen moet worden. In andere berichten las ik dat de soldeerpunten opnieuw solderen wel eens genoeg kan zijn.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dan zoals oldford even zijn,uitlezen en zo de temp controleren..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.