Volkswagen Polo: Stuur vast bij accelereren of remmen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: AEX

Sinds enige tijd heb ik het probleem dat bij het insturen van een bocht en gelijktijdig gas geven of remmen dat het stuur 'vast' komt te zitten. Met meer kracht valt er wel te sturen, zit een soort zwaar moment in.
Sturen zonder aandrijving of remmen gaat prima, het stuurhuis lijkt me dan in orden. Bij het optrekken/accelereren hoor je rechtsvoor een tikkend geluid, doet me denken aan een defecte homokineet.
Is dit aannemelijk?

arjenm

Geplaatst door arjenm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

het zou inderdaad kunnen als je homokineet slecht is hij niet soepel meer over de kogels glijd en je stuur als het ware tegenhoud en zeker met gas geven dan komen er krachten op te staan en moeten de kogels over een stootrand heen die er ingesleten is dus ik kan hier wel wat in vinden zeker als je homokineet kapot is

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

slipt je multiriem toch niet??

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hoor je echt een tikkend geluid als je door de bocht gaat ( naar links of rechts stuurt ) ?

Of meer een knak tijdens het sturen ?

In het eerste geval kan het inderdaad een homokineet zijn,in het andere geval misschien een veerpootlager ?

Krik de auto eens op en controleer het e.e.a.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.