Volkswagen Polo: polo 14i 8v versnellingsbak problemen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14i

Beste mensen, mijn eigen polo heeft meerdere problemen met de bak, schakelt meerdere versnellingen zwaar en schiet uit de achteruit zodra je wat meer gas geeft. ook gaat hij geregeld moeilijk in de eerste versnelling maar soms ineens niet....dus denk ook dat de drukgroep/lager vv moeten worden,.....graag jullie idee hierover....

Heb al nieuwe olie erin gedaan maar helpt niets, wat ook opvalt is dat de 1 versnelling op de plek vd 3 zit.
ook heb ik veel speling op de pook zodra hij in de versnelling zit dus wilde de schakelmechanisme op de bak vervangen.
Helaas kan ik geen werkplaatshandboek vinden voor deze polo hoe dat te moeten doen.
Kan iemand mij vertellen hoe de neutraalstand v.d pook af te stellen en hoe je het schakelmechanisme op de bak af moet stellen.
Ook is het goed als iemand weet waar ik een werkplaatshandboekje kan krijgen.

alvast bedankt voor de moeite,...


M.v.g Fred.C

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk dat je teveel speling hebt op het schakelmechaniek,dat kan onder de pook zijn of bij de versnellingsbak,je zult eerst moeten uitzoeken en vervangen wat er stuk is en daarna kun je pas afstellen.
Wellicht heeft iemand hier wel een plaatje voor je denk ik.

Fred. (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie ricky, daar was ikzelf ook al bang voor maar ik kan bij de pook niets bijzonders zien en bij het schakelmechaniek ja daar is id wel wat speling te zien,...weet ook dat er setjes voor zijn maar durf zonder duidelijke instructies dit niet zomaar uit elkaar te halen, straks krijg ik hem niet meer goed afgesteld en heb ik een uitdaging....moet er dagelijks mee rijden....zodoende dus als iemand een duidelijke omschrijving heeft heel graag.......

mvg Fred

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Fred,

Heb eventueel wel een afbeelding voor je, maar moet wel even weten of deze een kabel of stang bediening heeft ?

Gr Stefan

Fred. (0), 14 jaar geleden

Dat zou ik erg fijn vinden als je voor mij een afbeedling hebt,......auto staat alleen nu niet hier is het mogelijk dat je van alletwee voor mij een afbeelding hebt?

M.v.g Fred

Fred. (0), 10 jaar geleden

ook deze topic kan dicht auto betaat niet meer,....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.