Volkswagen Polo: polo 1.9d versnelt vanzelf

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste mensen,

Onze Polo 1.9d uit 1999 (geen SDI) heeft als terugkerend probleem dat hij af en toe, op onregelmatige momenten en bij alle toerentallen, vanzelf 'gas bij geeft'. Hij versnelt dus zonder dat je zelf meer gas geeft en stationair klimt hij gewoon in toerental. Meestal duurt het maar een seconde of vijf. Het begint met een klein 'hikje' waarbij hij een halve seconde inhoudt. Je kunt het zelf wel corrigeren door het gas los te laten, maar ik wil het toch graag opgelost hebben, ook ivm de veiligheid...

Iemand een idee waar de oplossing zou kunnen zitten?

Alvast bedankt en groeten,

Kees

keesdriehuis

Geplaatst door keesdriehuis (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je hem al eens laten uitlezen? Zo niet dan zou ik dat eerst even doen en kijken wat daar uitkomt.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

is een 1.9 d, volgens mij is daar niet veel aan uit te lezen.... (gewoon met een bosch ve verdelerpomp, motorcode 1y)

controleer de aansluitingen en indien aanwezig het kunstof mondje op het brandstoffilter eens, de slangen willen wel eens inscheuren waardoor hij lucht trekt en de regulateur in de brandstofpomp op dat moment even niet goed zijn werk kan doen.

keesdriehuis (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties.

Er is inderdaad niet veel aan uit te lezen volgens mij, maar dat is het proberen waard. Er zit overigens een Lucas-pomp op en geen Bosch (helaas), maar de werking is ongeveer hetzelfde. Het brandstoffilter is een goeie tip, daar had ik nog niet aan gedacht. Zal er eens naar kijken.

Wordt vervolgd...

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Naar mijn er varing is het een luchtprobleem ! Vernieuw de rubber delen van de aanvoerleiding .Denk ook aan de koppeling met het brandstoffilter. Volgens mij komt er wat lucht naar binnen.
Afvoer na de pomp mag ook vervangen worden en denk ook aan de overstroomleidinkjes maar daar komt het probleem niet door.
Succes.

keesdriehuis (0), 11 jaar geleden

De versnellingsbak is overleden en de auto ingeruild. Het probleem was nog niet opgelost helaas, had in ieder geval nog geen luchtprobleem gevonden.
Topic gesloten.

Bedankt en groeten,
Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.