Volkswagen Polo: polo 6n 96 5 versnelling kapot

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

ik heb een polo1.9 diesel 5 versnelling vieler uit bak open gemaakt en de 2 tantwielen waren afgesleten nu niewe opgezet en na 300 snelweg km zijn de tandwielen weer kompleet glad hoe kan dit en hoe kan ik dit voor komen

corcalibra

Geplaatst door corcalibra (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk heb je geen lagers vernieuwd of gecontroleerd? deze zitten allemaal onder voorspanning afgesteld.
of geen/verkeerde olie gebruikt

corcalibra (0), 15 jaar geleden

lagers heb ik ook vernieuwt hoe zit dat met die voor spanning

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

De kegelagers zijn ondervoorspanning gemonteerd dit wil zeggen dat dat er een bepaalde kracht nodig is om een as te laten draaien. zit hier speling op dan lopen de tandwielen over de tanden heen of op de toppen en trekt hij de tandwielen kaal.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=corcalibra]ik heb een polo1.9 diesel 5 versnelling vieler uit bak open gemaakt en de 2 tantwielen waren afgesleten nu niewe opgezet en na 300 snelweg km zijn de tandwielen weer kompleet glad hoe kan dit en hoe kan ik dit voor komen[/quote]
meestal zit er speling tussen de tandwielen van de 5e versnelling en de as waarop zij zitten..... resultaat is dat de tandsteek tussen de 2 wielen niet meer klopt. de tandwielen worden uit elkaar gedrukt. gevolg is dat je een irritant hoogfrequent geluid uit de bak krijgt, en de tandwielen in no-time verslijten.

is dit aan de hand dan kun je rustig naar een andere bak gaan zoeken, de assen kosten los meer dan een hele ruilbak.

corcalibra (0), 15 jaar geleden

hallo ik heb een fraag is een versnellings bak van een polo sdi het zefde of pas deze op een 1.9 diesel??????

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Heeft het 5e versnellingstandwiel grote speling op de vertanding van de as?Of, één of andere manier is de flankspeling van de tanden te groot. De tanden dienen af te wikkelen volgens een evolvente kromme. Lukt dat niet door te grote speling dan wordt geweld gedaan aan de éénparigheid van de snelheid, met gevolg overmatige snelheid.

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Herstel : Ik bedoel overmatige slijtage!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.