Volkswagen Polo: Polo 6N1 koude start probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 44kw

Ik heb de laastet tijd een koude start probleem.
Accu vervangen jaar geleden, thermostaat en huis vervangen dit jaar, kleine beurt, olie vervangen en filter. Bij starten stijgt spanning van 12V naar 14.4V. Snaar staat strak en slipt niet. Na lang rijden (30km) en warme motor zie ik echter vaker dat hij niet start alsof de accu leeg is. Een duwtje en hij loopt echter dus spanning juist voldoende maar net niet (na 30km autoweg!). Enig idee iemand want ik wil hem nog niet afschrijven maar weet het effen niet meer. Kan het de dynamo zijn, de startmotor, bedrading, bobine, bedradingen? Accu laden geeft groen licht en loopt meteen. Echter dag later weer niet, net niet. 5 meter aanduwen en loopt als een zonnetje. Bij koude niet..... geluid alsof de accu geheel leeg loopt na ± 3 seconden starten.

wilwilwel

Geplaatst door wilwilwel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wil,

Als je zeker weet dat de accu in orde is, dan moet je het probleem zoeken in de bedrading of startmotor zelf, controleer de massa en + pool van accu, net zoals de kabels van en naar startmotor.

Je kunt ook even de startkabels gebruiken, neem bv de zwarte en zet die op de - van de accu en het andere uit einde op de motor of versnellingsbak, doet hij nog hetzelfde, zet dan eens 1 klem op de + van de accu en het andere uit einde op de dikke + kabel van de startmotor zelf.

Gr Stefan

wilwilwel (0), 13 jaar geleden

Zou graag willen maar ik zie in die hele mooie afdekking nergens iets wat op een startmotor lijkt. Waar moet ik dat ding ergens zoeken? Is er soms ergens een soort vraagbaak met foto's voor dit soort montage en reparatie werken?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Indien je niet weet wat je doet, kun je beter even langs een garage rijden, want anders word het niet veel waarschijnlijk.

De startmotor vind je als als je bij de fan ( radiateur ) omlaag kijkt, op de bak geschroeft.

wilwilwel (0), 13 jaar geleden

Lijkt wel of de accu te licht is uitgevallen?
Heb nu een 44A met 360A lstartstroom.
Weet iemand of dit voldoende is kan nergens enige info over de zwaarte vinden ?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zelfs met deze accu moet hij normaal rond gaan, ik zou de boel eens laten controleren.

ed72 (0), 13 jaar geleden

misschien is het de dynamo die defect is en of je spanningsregelaar van- in of - op de dynamo.
ik had hetzelfde priobleem bij mijn aller eerste autootje een ford fiesta bj 81

gr edd

jantjeopel (0) PRO, 13 jaar geleden

had ik ook met me polo sdi
was het kabeltje van de bendix op de startmotor
was bijna doorgesmolten
succes ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.