Volkswagen POLO IV CLASSIC sedan 1.4 MOT.AEX 1389CC 44KW: polo sedan Raar geluid met of zonder kopeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MOT.AEX 1389CC 44KW

Hallo wij heben een raar geluid in de auto een knarsende schrale geluid(ja weet niet hoe ik het moet uitleggen)

als we de auto starten is die geluid er en als we de kopeling ingetrapt houden is het geluid weg maar laten we de kopeling weer los dan is het geluid er weer en als de auto goet warm gedraaid is is het wel beter moet ik zeggen wat is of kan het zijn




Hier zijn nog wat gegevens van onze auto

POLO IV CLASSIC sedan 1.4 MOT.AEX 1389CC 44KW bj 1997 met 137.000 km op de teller en hoeveel km kan gaat zo'n polo mee we willen er namelijk nog lang plezier van hebben?

benjomel

Geplaatst door benjomel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt er op dat het druklager (koppeling) of prise-aslager ( versnellingbak) lawaai maakt. In beide gevallen zal de bak er uit moeten.
Voor de rest gaan ze lang mee bij normaal gebruik en onderhoud.

Gr.

DDT (0) PRO, 17 jaar geleden

Naaldlager van tandwiel, vijfde versnelling gaat ook nog wel eens stuk.

Kapot druklager gaat meestal meer lawaai maken bij het intrappen van de koppeling maar dit zou je kunnen controleren door het kopp. ped. net aan te raken,als het geluid meteen weg is dan is het je druklager.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

een kapot druklager maakt juist geen herry meer als je de koppeling intrapt...

Stefan

DDT (0) PRO, 17 jaar geleden

Als tie goed kapot is zeker en vast wel !!!

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ligt er natuurlijk ook aan hoe het druklager eventueel stuk is. Uitsluitsel krijg je alleen door het te horen en dat gaat iets lastiger achter 'n toetsenbord.......

DDT (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad ben ik met je eens.

benjomel (0), 17 jaar geleden

Ja nu ik dit zo lees weet ik het ook niet meer als we de kopeling net intrapen is het geluid dus ook echt weg laten we hem weer los is het geluid er ook weer maar bij koude motor is het erger

DDT (0) PRO, 17 jaar geleden

Even ter verduidelijking; als je de koppeling net intrapt dus zodanig dat je de auto niet kunt schakelen (dus assen + tandwielen in de bak zijn nog gekoppeld ,draaien nog met de motor mee)
als dan het geluid weg is ,dan kun je er bijna zeker van zijn dat niet de bak de oorzaak is maar het druklager.

benjomel (0), 17 jaar geleden

[quote=DDT]Even ter verduidelijking; als je de koppeling net intrapt dus zodanig dat je de auto niet kunt schakelen (dus assen + tandwielen in de bak zijn nog gekoppeld ,draaien nog met de motor mee)
als dan het geluid weg is ,dan kun je er bijna zeker van zijn dat niet de bak de oorzaak is maar het druklager.[/quote]
Ja als ik de koppeling een beetje intrap en hem in de versnelling wil zetten (wat dan niet wil koppeling niet ver genoeg ingetrapt) Hoor ik geen geluid
Het geluid is er alleen morgens als ie koud is als ik de koppeling dan intrap is het geluid weg laat ik de koppeling dan gewoon weer los is er een ratelende geluid maar als de motor warm is is het ratelen weer weg?

DDT (0) PRO, 17 jaar geleden

Duidelijk het druklager dan.

benjomel (0), 17 jaar geleden

[quote=DDT]Duidelijk het druklager dan.[/quote]
en kan ik die zelf vernieuwen ben best wel handig of moet ik naar een daeler
en zo ja hoe vernieuw ik die

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

versnellingsbak moet van de motor af, steekassen eruit, naven los ( stuurkogels) motor ondersteunen, dan kun je bij het druklager.

Als je echter nog nooit zoiets gedaan hebt, vraag dan in elk geval een vriend/kennis die het al eens vaker gedaan heeft.

Advies, als je hem toch nog een paar jaar wilt blijven rijden, doe ineens de drukgroep en plaat meevervangen, ben je er weer een hele poos vanaf.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.