Volkswagen Polo: polo start niet bij regen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Mijn volkswagen polo start niet als het heeft geregent,pas als ik hem een paar keer start slaat die aan,maar begint dan hevig te stotteren,en zodra ik het gas intrap valt die weer uit.als hij eenmaal loopt,en ik druk het gaspedaal helemaal in,stottert hij als een gek.nog een probleem is als ik van de 4 terugschakel naar de 2 en hij komt bij de 2000 toeren,hoor je hem terugvallen,en knippert het acculampje 1x op het dashboard.
iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
met vriendelijke groet,
Roy

roytjebr

Geplaatst door roytjebr (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als het acculampje ff knippert, is het toerental dan al een stuk onder de 1000 gevallen ? Zo ja, dan is het normaal en niks aan de hand.

Probeer eens hetvolgende, laat de motor lopen en sproei de ontstekingsdelen nat, zoals bougiekabels, bobine etc en kijk eens of de motor erop reageerd, het kan zijn dat de bobine het probleem veroorzaakt.

Gr Stefan

roytjebr (0), 13 jaar geleden

Nee,het acculampje brand niet als hij onder de 1000 toeren komt,maar echt bij de 2000 toeren.
zal het eens proberen,bedankt voor je tip!
groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.