Volkswagen Polo: Polo start niet klik

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo ik heb een polo sedan van 1997 met een 1.4 motor .

Nu is het volgende aan de hand soms steeds vaker wil de auto niet starten en hoor ik of mijn vrouw steeds klik de ene keer start ie direkt maakt niet uit koud of met warme motor maar als ie niet start steeds die klik en als je hem starten wil soms moet je die klik wel 8 keer horen voor hij aan gaat en als hij start is doet alles het oke net een nieuwe auto. verder werkt alles naar behoren van de auto .


Avb Ben

benjomel

Geplaatst door benjomel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ford'65 (0), 14 jaar geleden

startmotor is op zijn eind, startrelais terminaal?

als je accu slecher word komt dit ook voor uit ervaring....

groet bram

benjomel (0), 14 jaar geleden

Maar als accu slechter word gaan lampen en de rest toc ook minder vel branden na zo'n klik start .....Ja ik zeg ook maar wat hoor .
En waar kan ik de start motor vinden bij de polo sedan heb al gezocht maar zie hem niet

benjomel (0), 14 jaar geleden

Oh ja en waar zit de startrelais terminaal dan

Ja ik weet niet veel maar heb wel 2 rechter handen hoor wat mijn ogen zien maken mijn handjes maar dan moet ik het wel eerst zien natuurlijk

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Benjomel

Controleer eerst de kabels op de startmotor net zoals een goede massa..haal de kabels los en schuur ze even op,die klik wat je hoort kan ook de bendix zijn die uitslaat zonder dat de startmotor rond draait.

Op het kleine kabeltje van de startmotor moet je de accuspanning meten tijdens het starten, meet je dat wel kan het in de startmotor zelf zitten, maar meet je niks of maar een paar volt, kan het in de bedrading zitten of eventueel het contact blokje achterop het contactslot.

Ook kun je proberen het kleine contact van het kabeltje op de startmotor door te verbinden naar de dikke kabel ernaast, de startmotor moet dan draaien ( wel even de auto uit de versnelling halen )

De startmotor vind je als je onder de verdeelkap kijkt, of volg even de dikke + kabel die van de accu komt, vermeld anders even de motorcode voor de duidelijkheid.

Gr Stefan

benjomel (0), 14 jaar geleden

Mensen bedankt voor het meedenken en uitleggen van mijn probleem.

Hij is weer klaar heb eerst gegeken als hij ook stroom kreeg bij het kleine zwarte stekertje als je hem gaat starten en dat kreeg hij.
toen heb ik de startmotor helemaal uit elkaar gehaald schoon gemaakt weer opnieuw ingevet en weer inelkaar gezet.toen getest op mijn pauwer pak met rechtstreeks er stroom op te zetten maar helaas hij deet het niet toen maar een nieuwe relais gekocht zie foto rode pijltje wijst aan wat ik heb gehaalt .
die heb ik er op gezet even weer getest met mijn pauwer pack en hij deet het weer toen heb ik hem wee in de auto gemonteert in en alles draait weer als nieuw



[img]http://i232.photobucket.com/albums/ee100...[/img]

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.