Volkswagen Golf I : probleem homokineet

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 jb

hallo

Ik zit met een probleem en dat is dat ik gisteren mijn demper patronen heb vervangen en dat nu rechts voor mijn aandrijf as niet meer borgt in mijn homokineet. Ik weet niet hoe dit precies moet maar als ik ik nou mijn aandrijfas in mijn homokineet wil duwen dan blijft hij op het borgringentje van mijn aandrijf as hangen. Ik weet niet of dat ik het dan op een verkeer manier doe of dat er een trucje voor is.

Alvast bedankt

martijn

martijn19922

Geplaatst door martijn19922 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

dat ringetje met schroevendraaiertje in de as prutsen,het beste is een nieuw ringetje anders krijg je dadelijk die homokineet er nooit meer vanaf omdat dat ringetjes verbogen is.je hebt trouwens 2 type's borging eentje moet je met een zegeringtangetje dat borgringtje open houden en zo de kop eraf trekken en je hebt een borging daar moet je de kop gewoon erafslaan.

martijn19922 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie maar in de as prutsen? Bedoel je niet in de hk of zit er nog een ander ringetje? Want er zit een ringetje om de aandrijf as en neem aan dat die borgt.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

als jij de as eruit pakt blijft dan het ringetje op de as zitten??of blijft het ringetje in de kop zitten??(2 type's) als het op de as blijft zitten even ringetje vernieuwen zou het beste zijn,anders even ringtje eraf wippen en in model knijpen en weer terug erop zetten en dan met klein schroevendraaiertje in de werkbank het ringetje beetje erin drukken,in de kop namenlijk is het wat afgeschuind zodat het ringetje op z'n plek erin schuift,hier hoef maar en braampje te zitten en het ringtje word niet in de as op zijn plek gedrukt en vet eraan doen

martijn19922 (0), 12 jaar geleden

Oke ieders geval bedankt en dan ga ik dat van de week is proberen. Kijken of ik het voor elkaar krijg.

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Heb er naar gekeken maar er zit aan wiel kant helemaal niks voor een borgringetje maar aan mijn motor kant wel. Maar ben er nog even mee bezig geweest maar wat blijkt als mijn auto op de krik staat kan ik hem er net tussen uit pakken met een beetje duwen enzovoorts. Maar als ik hem van de krik af haal zakt hij zo ver in zijn vering dat hij er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen is. Dus ik denk dat dit een soort van borging is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.