Volkswagen Golf: probleem met Becker 4720

Bouwjaar: 1995

Geachte lezers,
Sinds kort heb ik een golf diesel (64pk). bouwjaar 1995. Ik heb deze auto voorzien van een becker 4720 en de Iso stekker aangepast zoals het moet. (continu-plus en geschakelde plus zitten NU in de juiste kamers van de iso-stekker.)
Na exact een uur rijden met de radio ingeschakeld, gaat de radio vanzelf uit. Inschakelen is dan de enigste optie. Na eventueel nog een uur rijden zonder motor stop te zetten weer hetzelfde probleem.
Kennis heeft hetzelfde met Becker in golf 4 TDI 110 pk bouwjaar 2000.
Wie weet hoe dit kan en hoe kan ik het veranderen?
Mijn dealer weet geen antwoord.

Dank U,

dupl-u-20161-5dd148e67fb18+bert spelde

Geplaatst door dupl-u-20161-5dd148e67fb18+bert spelde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Fredo (0), 19 jaar geleden

Jouw radio zal moeten worden aangeschakeld op de infotainment CAN-bus. Deze zal bij jouw Golfje nog niet aanwezig zijn. De radio werkt wel maar schakelt zichzelf ongeveer na een uur uit omdat hij denkt dat de auto niet op kontakt staat. Ook de toetsenverlichting werkt niet. De belangrijkste draad die ontbreekt in je ISO-stekker is draad 86s, die wordt op de radio aangesloten op kontakt 's'. Dit is het inschakelsignaal vanaf het kontaktslot. Gebruik hiervoor niet 75X of 15, die meestal eenvoudig van het relaisblok is aan te sluiten, maar zoek de goede draad. De radio schakelt dan in als de sleutel wordt omgedraaid en pas uit als de sleutel uit het kontakt wordt getrokken. Draad 86s is niet eenvoudig te vinden. Direct van kontaktslot is niet eenvoudig, het stuur moet eraf. In de zekeringkast aansluiten kan, draad is waarschijnlijk rood of rood/geel.
Voila, heb zelf ook eens dat probleem gehad bij een vriend. Ben heb toen deze info gevonden onder http://www.coendonkers.nl vervolgens doorgeklikt naar "onderdelenlijst", dan "Electro, Radio,etc." tenslotte helemaal onderaan de pagina "HIER" aangeklikt. Zij bespreken het voor het plaatsen van een audi-radio, maar voor een VW komt het overeen. Succes

dupl-u-20161-5dd148e67fb18+bert spelde (0), 19 jaar geleden

Frederik, bedankt voor je snelle reactie. Mijn radio heeft nog geen can-bus. Mijn geschakelde contact is rood/bruin en deze moet ik dus vervangen door een draad vanaf de zekeringkast?

Fredo (0), 19 jaar geleden

idd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.