Volkswagen GOLF: probleem met egr. doorlaat te groot

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Wesley , maar wat was nu de oorzaak ( ERG klep of anders ) ?

wesley1988

Geplaatst door wesley1988 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wesley1988 (0), 6 jaar geleden

hallo. ik heb een golf 4 1,6 16v.
heb sinds kort een probleem met hem. hij stottert af en toe en loopt niet netjes stationair. hij schommelt wat in toeren.
kan het helpen om het gasklephuis schoon te maken. moet deze ingeleerd worden door de dealer.
heb een even rond gespeurd op internet. het zou ook nog EGR-klep kunnen zijn. dient deze dan vervangen te worden of kan je deze ook reinigen of een of andere manier.

ik ben wel een beetje handig. hoop dat iemand me hier wat meer kan vertellen.

mvg Wesley

omgeving limburg ( Maastricht )

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Hoe weet je dat de inlaat te groot is van de egr? Toevallig heb ik laatst ook net zo'n Golf binnen gehad met een probleem met de egr.
Als je handig bent moet dit lukken: op de stekkeraansluiting van de egr-klep staan nummers. Op draadnummer 6 moet je (met de auto op contact) eens meten hoeveel Volt daar op staat. Dat is de signaaldraad van de egr-klep en met die afgelezen waarde kun je de stand aflezen van de egr klep.

Ben benieuwd.

wesley1988 (0), 6 jaar geleden

hallo. heb dit vandaag laten uitlezen door de dealer. die zeggen tot de EGR defect is. zal het morgen eens meten. heb nu geen multimeter bij de hand.

gr wesley

wesley1988 (0), 6 jaar geleden

vergeten te vermelden tot de egr vervangen is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.