Volkswagen Passat: probleem met koeling. water gaat van 90° ineens naar 130°

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900TDI 100pk AVB

Hallo, bij het rijden gaat de temperatuur van 90° ineens naar 130°, als ik dan aan de onderste darm ga voelen waar de thermostaat zit, dan is deze koud/lauw en bovenaan is deze gloeiend heet. Heb dus bij vw een nieuwe thermostaat gaan halen en deze gemonteerd, helaas is het probleem juist hetzelfde.

Wat zou dit kunnen zijn? Als ik de dunne darm boven op het reservoir lostrek bij draaiende motor dan komt daar geen water uit.


Mvg Sebbe

Sebbe

Geplaatst door Sebbe (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt heel veel op een defecte waterpomp.
Pomp draait wel maar schoepen draaien niet mee of zijn afgebroken.
Komt regelmatig voor en advies is dan ook altijd als je de tandriem vervangt om de waterpomp gelijk mee te vervangen.

Sebbe (0), 14 jaar geleden

ik heb gezien dat ze bij 90.000km de riemen vervangen hebben, maar ik ben niet zeker of ze de pomp mee vervangen hebben. De wagen heeft nu 140.000km en de D-riem staat super strak aangespannen, wat ik al wat vreemd vind.

Ik zal maar voor de zekerheid de riem en pomp opnieuw vervangen. Alleen heb ik wat schrik als de pomp het idd begeven heeft en afgebroken is, dat er stukjes mee zijn door gegaan.

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal is dat niet het geval en breekt hij gewoon doormidden of asje draait erdoor.

Sebbe (0), 14 jaar geleden

Deze mag dicht: was idd de waterpomp die defect was.

Mvg Sebbe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.