Volkswagen Golf: Probleem met stationairloop en schokken op vollast..

Bouwjaar: 1992

Goedenmorgen allemaal...

Mijn golf 2.0 8V GTI motorcode 2E van 1992 heeft het probleem dat hij af en toe stationar staat te pendelen en dan ook bij doortrekken in de versnellingen inhoud.. lijkt op brandstoftekort..
Nu heb ik laatst bij groot onderhoud al bougies, verdeelkap + rotor, bougiekabels vervangen. Ook de bobine met eindtrap is reeds vervangen door een gemodificeerd type en tevens is het brandstoffilter al vernieuwd..

Laatst heb ik al de spoel van de stappenmotor doorgemeten en de gaf gewoon een goede waarde en ook de koelvloeistoftemperatuurmeter (4 draads) is goed..
Ik begin nu te denken aan de luchtmassameter.
Heeft iemand al eerder met dit bijltje gehakt of heeft iemand tips voor mij?

Bij voorbaat dank

Jordy

Eug

Geplaatst door Eug (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je bij het vervangen van rotor en verdelerkap nog even aan je verdeleras gevoeld? deze willen nogwel eens speling krijgen waardoor de auto slecht zal gaan lopen...


en volgens mij heeft je auto een luchtmassa weger.. met een klep erin, maar dat weet ik niet zeker (dus niet een met een vervuilende hittedraad)

suc6

Eug (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor zover ik het bekeken heb heeft hij een draad, en de verdeleras is in orde..
Bedankt voor je reactie..

Gielke (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Het incident wat boven wordt beschreven daar heb ik ook veel problemen mee. Mijn vader heeft ook al alles vervangen, maar ik ga zeker deze tips nog even doorgeven als dat ook gecontroleerd is. Hij heeft de laptop met de kabel aan de auto gehangen en alles zag er goed uit.
Ik heb zelf de Golf GT van 1994.

Eug (0) PRO, 19 jaar geleden

Met uitlezen wordt je niets wijzer, omdat in de meeste gevallen hij geen storingen aangeeft.

suc6

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

hier zit dacht ik een luchthoeveelheids-meter op. Kontroleer eens of die in z'n gehele bereik soepel beweegt.(niet klemt).
J.E

Eug (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zal hem eens aan een nader onderzoek onderwerpen.. alvast bedankt voor je reactie Jan.

Gielke (0), 18 jaar geleden

mijn vader heeft de Carburateur voeler schoongemaakt. En het gehele probleem is opgelost. Hij schokt niet meer bij het optrekken of bij gas geven.
Dit zal ik natuurlijk wel bijhouden, want een van de sloop dan weet je ook niet is hij wel 100 %.

Eug (0) PRO, 18 jaar geleden

De carburateur voeler?!?!
Moet je me toch eens vertellen waar die zit..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.