Volkswagen Passat: Raam mechanisme vervangen, connector bij slot

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Het raam aan de bestuurders kant (links) maakt bij open en dicht maken een knarsend geluid. Inderdaad het kabeltje van het mechnisme is aan het kapot gaan (rafelen). Wil de plaat verwijderen om deze te repareren cq vervangen. Dat lukt mij tot op zekere hoogte. Ik haal het front paneel los met de daar aangekoppelde connectoren. Schroef de plaat van de protier en maak hierbij ook de over gebleven verbindingen los en verwijder de ruit uit de houders. Dat gaat allemaal goed, echter de laatste connector welke naar het slot (centrale vergrendeling) gaat krijg ik met geen mogelijk heid los. Deze zit tegen het slot aangemonteerd met de stekker van onderaf er in geklikt. Deze draad gaat door de plaat heen naar het slot en moet los om de plaat te kunnen verwijderen. Hoe kan ik deze connector los krijgen. Als deze los is de plaat geheel los en kan ik deze verwijderen.

Hans Vught

Geplaatst door Hans Vught (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

je moet compleet de sloteenheid demonteren zit vast met 2 torxbouten vast via de zijkant en je moet ook de slot uit de portier demonteren, dan krijg je alles compleet eruit. en dan kan je alles op je gemakje alles over bouwen op de nieuwe raammechaniek.


veel succes
Groet Tiguan

Hans Vught (0), 15 jaar geleden

Als de gehele slot unit los gekoppeld is, is dan ook de des betreffende connector los te halen?

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

let op!? erzit nog een trekkabel aan de deurgreep vast, via de buitenkant los te wiepen uit de greep, Ja die is ook los te koppelen door de kunststofhouder die bevestigt zit aan de mechaniek met de ronde gaatjes de middenpunt eruit te slaan uit de mechaniek. ik hoop dat ik zo duidelijk ben geweest (wees voorzichtig).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.