Volkswagen Polo: raambediening werkt niet ondanks vervangen LV raammotor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGGB, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Beste allemaal.
Hulp gevraagd, garage zoekt zich rot!
Raambediening werkt niet, raammotor LV is vervangen, ze hebben gemeten dat er achter de A-stijl onder het dash ergens een relais of een ander apparaat storing geeft, ze weten nog niet wat, de teller staat nu al op €600,- wie heeft dit meegemaakt?

Gaat om Polo 6R 1.4 63kw modeljaar 2010

De dealer heeft pas over 3 weken tijd, net voor mn vakantie, daarvoor wil ik het goed testen natuurlijk...

RLD

Geplaatst door RLD , lid sinds 4 jaar geleden

14 Reacties

John5711 PRO, 4 jaar geleden

Totaal geen spanning op het motortje? Vaak een breuk in de bedrading naar de deur toe.

RLD, 4 jaar geleden

dank voor je snelle reactie, als ik het goed begreep kreeg hij een keer stroom geleverd in de linker deur, de deur is doorgemeten en is uitgekomen dat daar het probleem niet is, raammotor is ook vervangen, de zoektocht richt zich nu op na de deurstijl (A-stijl) onder/achter dashbord, daar zoeken ze naar een relais of een groter apparaat zo lieten ze op een schema zien, wat zou dat kunnen zijn? zit daar een relais?

als je de deurconnectie loshaalt doet de linkerraam het even, de rest niet, mocht de rest het wel doen krijg je ze niet meer dicht en moeten beide polen los van accu, steeksleutel tussen de polen om de condensatoren leeg te maken, accu aansluiten en snel dichtdoen, daar stond ik bij...

John5711 PRO, 4 jaar geleden

Zou inderdaad je body control module kunne zijn. Tegenwoordig moet helaas alles met modules worden geregeld, met als gevolg problemen als het niet werkt. Een automonteur is geen computerspecialist of elektromonteur.
De bcm zit bij de Polo boven je pedalen. op je rug gaan liggen en je kan hem zien. kan gewoon een groen uitgeslagen connector zijn die het probleem veroorzaakt. Ik zou die module eens loshalen en kijken hoe de staat van de aansluitingen is. Zijn ze groen / gecorodeerd, dan heb je het gevonden. [YT] https://uk-polos.net/viewtopic.php?t=615... [/YT] Scroll op deze pagina een stukje naar beneden en je vind de lokatie van de bcm in een tehkening.

Alexks, 4 jaar geleden

RLD , ik zou even geen NOOIT een steeksleutel o.i.d. over de polen + / - zetten ... dat is een gevaarlijke achtie !! Kijk eens achter het zekeringkastje (dus achterkant) daar bevinden zich ook relais.

Alexks

RLD, 4 jaar geleden

ja John, dat zou idd verklaren waarom als je in het begin van de storing na het rommelen aan de kabelboom links van het koppelpedaal weer een tijd kontakt had, is dit inderdaad een storing die er langzaam insluipt zoals het verloop bij mij het geval is?

Hoe zit dat vast weet je dat, als je voelt zit het wel lossig,

RLD, 4 jaar geleden

Alex, nee dat heeft hij niet gedaan, hij heeft de accuklemmen losgehaald en die twee verbonden om de condensatoren leeg te maken, toen konden daarna de ramen gesloten worden, anders had ik het hele weekend één open raam gehad.

die drie relais had ik gevonden idd, dat heb ik toen gevraagd maar dat zochten zij niet, bedankt voor je reactie

RLD, 4 jaar geleden

john...als ik die stekker nu schoon zou maken, moet hij dat opnieuw worden geprogrammeerd of hoe gaat dat?

RLD, 4 jaar geleden

bcm is ondertussen ook vervangen, geen resultaat, nog steeds melding geen communicatie, moet over een week met vakantie

RLD, 4 jaar geleden

helemaal niemand een idee?

jaker PRO, 4 jaar geleden

Ik vraag mij af,er staat spanning op de raammotor ,maar er moet op twee draden spanning staan,1 dikke van 2,5 mm2 en nog een dunnere van 0,5 mm2 kleur rood/geel.,ik dacht op aansluitng 18 van de 20 polige steker op de raammotor
Deze draad verzorgt de spanning voor de CAN bus .
Staat hier ook spanning op(met ingeschakeld contact)?

RLD, 4 jaar geleden

ik ga het melden, zeer bedankt!

check

Beste antwoord, geplaatst door RLD, 4 jaar geleden

Maar goed...mijn storing is opgelost, bleek een draadbreuk te zijn, ooit mogelijk veroorzaakt door inbouwen radio antenne versterker en daarbij geraakt, met de tijd onderbroken geraakt, alles werkt weer zoals het hoort,
dank aan Muntstad Nieuwegein prima werk!

al 16jaar klant buiten wat ik zelf aan de auto's doe.

RLD, 4 jaar geleden

Storing is nog steeds verholpen na 3500km

jaker PRO, 4 jaar geleden

Mooi,bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.