Volkswagen Golf V: Raammechaniek vervangen Golf V

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

We moeten een raammechaniek van het linker voorportier vervangen. Maar....hoe doe je dit? Bouten waarmee hij vastzit moeten van binnenuit losgeschroefd worden. Ik zie zo niet hoe je dat moet doen.

Heeft iemand daar ervaring mee?

Gr, Robbie

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Buitenplaat van de deur moet eraf.
Eerst de buitengreep verwijderen door de torx aan de binnenkant van de deur los te halen terwijl je de greep naar buiten trekt, dan slotcilinder verwijderen en dan de greep verwijderen, dan de torx onder de greep verwijderen, dan alle bouten van de buitenplaat verwijderen (let op verschillende lengtes) en daarna kan je erbij.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Dankje Ricky. Is gelukt. Was wel even puzzelen, want dit hadden we nog nooit gezien. Vooral het weer monteren was lastig omdat we de plaat met open portier er niet goed weer voor kregen. Met de deur gesloten lukte dat wel en toen langzaam openen zodat hij niet tegen het voorscherm kwam.

En de buitenste greep hebben we met een kunstgreep weer op zijn plaats gekregen.

Kun je nog eens goed beschrijven hoe dit exact moet? Je beschrijving van het demonteren is niet duidelijk namelijk, want eerst de buitengreep naar buiten trekken en de torx aan de binnenkant los te draaien en dan slotcilinder en dan de greep verwijderen? Maar die was toch al verwijdert?

volkswagen1802 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je moet de portierkruk naar buiten trekken en in die stand houden.
Dan de torx losdraaien,dan blijft je portierkruk in die stand staan.
Dan je slotcilinder verwijderen.
Daarna kun je je portierkruk naar rechts schuiven en daarna naar je toe halen en zo verwijder je je portierkruk uit je deurplaat.
Dan zit er nog een torxboutje aan de buitenplaat vast.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Yep.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Dankje, helemaal duidelijk. Wij hebben denkelijk de loshaalprocedure niet goed gedaan, want kregen dus de buitengreep er naderhand niet goed in, doordat de veerdruk ervoor zorgde dat de vork waar die greep in moest vallen aan de binnenzijde naarbinnen werd getrokken en die moet dus naar buiten (tegen de veerdruk in) om de buitengreep weer te kunnen plaatsen.

Maar met wat gegoochel lukte dat wel om die vork tegen zijn veerkracht in op die positie te houden en lukte het dus.

Nogmaals dank voor de uitleg.

Gr, Robbie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.