Volkswagen Passat: raamrubber (onder) van linker voorportier vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Tdi, AHU

Op het linker voorportier zit aan de onderzijde van het raam een rubberen afdichtstrip (VW-onderdeelcode: 3B0 837 477 A B41). De metalen kern van strip begint behoorlijk te roesten. Bij de dealer werd gezegd dat vervangen een makkie is: oude eruit, nieuwe erin; geen halve sloop van het portier. Nu ik er mee wil beginnen lijkt het minder makkelijk: de strip loopt aan de voorzijde onder de spiegel door.

De oude strip krijg ik op zich wel los: raam naar beneden; aan de achterzijde beginnen met omhoog, lostrekken van het portier. Bij de spiegel krijg ik het niet los, want dat ding zit dan in de weg. Moet die spiegel er dan eerst compleet vanaf? Of zit er een truc aan. Hoe moet dan de nieuwe gemonteerd worden?

Olleke

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

als je de strip er niet tussen uit krijgt dan zal de spiegel weg gehaalkd moeten worden en dat houd in dat de bekleding van het portier er af moet.

groetjes jan.

olleke (0), 16 jaar geleden

[quote=jan T]als je de strip er niet tussen uit krijgt dan zal de spiegel weg gehaalkd moeten worden en dat houd in dat de bekleding van het portier er af moet.

groetjes jan.[/quote]
Wel, Jan, je hebt gelijk. Demontage was nodig. Dank voor je reactie.

Eerst de binnenkant van de binnenhandgreep losklikken. 2 bouten uitdraaien. Aan onderzijde van deurpaneel 2 plaatschroeven uitdraaien. Bedieningsconsole naar boven toe uit paneel trekken en steker losnemen. Deurpaneel lostrekken van de deur en naar boven schuiven. Vervolgens rustig aan de kabelboon laten hangen. Tweeter-steker losnemen.Driehoekige plaat met de tweeter omhoog schuiven en losnemen. Centrale bout van de buitenspiegel (Torx) losdraaien en spiegel opvangen (!). Nu kan de raamstrip voorzichtig naar boven toe los gewerkt worden van de raamrand. Montage in omgekeerde volgorde.

Rustig werkend was het geklaard in 20 minuten.

Olleke

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nou dan is het je tenminste wel gelukt en daar ging en om.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.