Volkswagen Passat: Intercooler Lek? Passat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 74KW PD AVB motor

Heren,

Mijn intercooler lekt aan de onderkant. Het is niet de slang maar echt de intercooler zelf. Ik heb drie vragen. Als je de intercooler wilt uit en inbouwen moet dan de voorbumper er af of kun je hem vrij eenvoudig demonteren. Een beschrijving van de werkwijze zou fijn zijn. De tweede vraag is, kun je intercooler repareren, dus het lek dichten met een of andere lijm of siliconenkit. Misschien solderen? En de derde vraag is of er een druk sensor zit op deze intercooler. Er zijn intercoolers waar een druk sensor op zit, maar je hebt ze ook zonder dan zit de sensor ergens anders geloof ik.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Nefer

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Intercooler is een lucht koeler,dus zit geen vloeistof in!Denk dat je iets anders bedoelt(koel radiator motor-condenser airco?)

Nefer (0), 16 jaar geleden

Ik weet wel wat een intercooler is, hij lekt ook lucht dus, lucht wat gecomprimeerd is door de turbo. En er gaat een beetje olie doorheen voor de turbo. Maar hij is dus gewoon lek want hij blaast als je flink gas geeft.

Nefer (0), 16 jaar geleden

Komt het trouwens wel vaker voor dat een intercooler lek raakt? Meestal hoor je wel dat de slang scheurt of los raakt, maar de intercooler zelf niet echt?

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Het komt niet vaak voor dat de intercooler lekt. of de auto moet in het verleden aan de voorkant schade gehad hebben, Ik zou toch maar goed de slagen nalopen.

Nefer (0), 16 jaar geleden

wat bedoel je met de slagen nalopen? De auto is wel twee weken terug voor een distributieriem wissel geweest bij de dealer. Misschien dat daar bij het monteren/demonteren iets is gebeurd? Maar goed, hoe kan ik dat ding demonteren? moet dan de bumper helemaal los???

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Nefer]wat bedoel je met de slagen nalopen?[/quote]
Slangen... nalopen.

Gr. paul

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Nefer]wat bedoel je met de slagen nalopen? De auto is wel twee weken terug voor een distributieriem wissel geweest bij de dealer. Misschien dat daar bij het monteren/demonteren iets is gebeurd? Maar goed, hoe kan ik dat ding demonteren? moet dan de bumper helemaal los???[/quote]
Garantie op reparatie..... Ofwel gaat eerst eens praten met de dealer; intercoolers zijn niet voor niets en het kan dat hij daar beschadigd is.

Nefer (0), 16 jaar geleden

Ik had de dealer gebeld, en het verhaal verteld van de sissende turbo (toen wist ik nog niet dat de intercooler lek was). Auto op de brug gehad en toen zagen we dus dat het de intercooler zelf was. Tja.... hoe moet ik dan gaan verdedigen dat het door de distri wissel komt. Een nieuwe kost exc btw 264 euro, dan moet hij er nog op gezet worden en dan ben ik 450 euro verder. Ik had al gezien dat ik op de sloop voor ongeveer 75 euro 1 kan ophalen. Ik twijfel alleen of het me lukt om hem er zelf op te zetten. Vandaar de vraag of de hele bumper er af moet. Heeft iemand een handleiding daarvoor ofzo. En is het misschien mogelijk om de lekke te repareren???

Nefer (0), 16 jaar geleden

Niemand die me een beschrijving kan geven hoe ik te werk moet gaan om de intercooler te demonteren???

Beunhaas (530) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Nefer]Ik had de dealer gebeld, en het verhaal verteld van de sissende turbo (toen wist ik nog niet dat de intercooler lek was). Auto op de brug gehad en toen zagen we dus dat het de intercooler zelf was. Tja.... hoe moet ik dan gaan verdedigen dat het door de distri wissel komt. Een nieuwe kost exc btw 264 euro, dan moet hij er nog op gezet worden en dan ben ik 450 euro verder. Ik had al gezien dat ik op de sloop voor ongeveer 75 euro 1 kan ophalen. Ik twijfel alleen of het me lukt om hem er zelf op te zetten. Vandaar de vraag of de hele bumper er af moet. Heeft iemand een handleiding daarvoor ofzo. En is het misschien mogelijk om de lekke te repareren???[/quote]
Als het ding van aluminium is zoals meestal en het lek zit op een makkelijke plaats, dan krijg je hem wel dicht met glasweefsel en epoxy, maar meestal is het een pijpje en dat krijg je niet meer goed.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.