Volkswagen Transporter: Raar temperatuur probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: AXC

Klacht van klant was: hij loopt te snel stationair.

Meteen viel mij ook op dat de temperatuurmeter niet opliep, dus maar eens de live-data bekeken m.b.v. Delphi: 5 gr. C, midden in juli. Dat is een makkie, zou je denken, temperatuursensor vervangen.

Helaas, niets was minder waar. Met de nieuwe sensor de motor laten warmdraaien. Temperatuur liep mooi op richting de 50 graden om vervolgens te zakken naar zelfs -5 graden om vervolgens constant wisselende waarden te gaan aangeven. Dit bleek hij ook te doen met de (los aangesloten) oude sensor en zelfs ook zonder aangesloten sensor.

Het enige wat wel anders is zonder aangesloten sensor, is dat dan de koelventilator gaat draaien. Je zou dus zeggen dat de sensor op zich wel herkend wordt, wat een probleem in de bekabeling weer minder waarschijnlijk maakt.

Dirk71

Geplaatst door Dirk71 , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

bieuwke PRO, 7 jaar geleden

iK DENK DAT JE DE VERKEERDE SENSOR TE PAKKEN HEBT.SUCCES

Dirk71, 7 jaar geleden

Dat kan natuurlijk, maar bij Brezan in het systeem wordt er maar één aangegeven en dit is geen schakelaar, maar echt een NTC weerstand.

Ook in HBase wordt alleen deze sensor (onderin de radiateur) aangegeven.

Dirk71, 7 jaar geleden

Ik ben eruit!

Dezelfde sensor wordt twee keer toegepast; een keer onderin de radiateur, die ik al gevonden had, en een keer in het thermostaathuis, goed verstopt...

bieuwke PRO, 7 jaar geleden

Je schrijft dat de propellor ging draaien als de stekker niet was aangesloten,en dit wijst naar mijn idee op de verkeerde sensor,aangezien bij een aantal merken de proppelor gaat draaien als de sensor het contact onderbreekt,dus hetzelfde als je hem ontkoppelt.Succes

bieuwke PRO, 7 jaar geleden

Mooi dat je de goeie sensor gevonden hebt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.