Volkswagen Golf: radio valt uit en direct weer aan

Bouwjaar: 1993

het probleem: als de radio meer dan de helft van het volume staat dan valt hij uit. Onmiddelijk na het uitvallen springt de radio opnieuw aan.
het lijkt alsof de radio te veel stroom vraagt waardoor hij uitvalt en direct weer opstart, gevolg: 1 seconde muziek, 5 seconden wachten en dit blijft verdergaan totals het volume weer op een stil niveau gezet wordt. (het gaat om een zeer recente radio)

wie herkent dit probleem?
groeten

Jaak

Geplaatst door Jaak (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Blaag (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk belast je de versterker van de radio te zwaar. Dit is een beveiliging tegen overbelasting. Dus waarschijnlijk is het wattage van de speakers te hoog.

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet het wattage van de speakers zal te hoog zijn, maar het ohmage te laag. Hang je vier speakers van 4ohm parallel dan zuig je de versterker leeg.
Andere optie: een ader van de luidsprekerkabels maakt contact met massa. De eindversterkers van alle autoradio's zijn tegenwoordig brugversterkers. Alle luidsprekerleidingen moeten zweven ten opzichte van massa.
Hoe controleer je deze twee mogelijkheden? Laat de radio even spelen op zo hoog mogelijk volume dat hij nog net niet uitschakelt. Haal de radio eruit en voel hoe warm de achterkant is. Flink warm mag, maar als je je vingers brandt is het niet goed.

Andere optie: zwakke voeding door slechte verbindingen of te dunne bekabeling. Zet je de radio harder dan trekt de versterker meer stroom en zakt de spanning op de radio in. Zakt hij te ver in dan grijpt de beveiliging van de radio in en schakelt de radio uit. Hoe controleren? Kijk maar of de verlichting van de radiodisplay sterk varieert in het ritme van de muziek. Is dit het geval dan is de voeding niet goed.
Succes,
Paul

Jaak (0), 18 jaar geleden

@Paulus: De verlichting danst niet mee op de muziek

ik moet er wel nog even bij vertellen dat ik dit probleem sinds kort voorheb. dus vroeger was er geen probleem op een hoog volume. Dus de interne versterker wordt niet overbelast denk ik maar het lijkt inderdaad wel alsof hij in 'beveiliging' slaat.


ik zal een dezer dagen de bekabeling van speakers en voeding + massa eens grondig controleren.

alvast bedankt voor jullie tips, ik laat nog iets weten!

Jaak,

Oboema (0), 18 jaar geleden

Hoi Paulus,

Ik heb hetzelfde probleem, maar mijn verlichting "danst" wel. Hij gaat uit als ik teveel bas in de muziek heb, of als hij te hard gaat. En daarna weer aan.
Wat bedoel je dan met de voeding is niet goed? Ik gebruik gewoon de din aansluiting. Is dan de accu niet goed? Ik heb verder geen probleem met starten of andere electrische problemen.
Hopelijk kun je me wat advies geven.

Oboema (0), 18 jaar geleden

Ik heb het probleem opgelost.
Ik heb niet de aarde van de DIN stekker gebruik nu, maar een aparte, dikkere aarde draad. Nu werkt hij perfect!

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt voor het melden van de oplossing!
Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.