347 bezoekers online

Volkswagen golf 2: radiostekker aansluiten

Bouwjaar: 1991

Hoi, ik ben in het bezit van een golf 2. Nu zat in de auto een wel hele oude radio, daarom had ik besloten om een andere radio in te bouwen. Nu hebben die nieuwe radio's tegenwoordig allemaal van die makkelijke stekkers, alleen mijn ouwe trouwe auto natuurlijk weer niet.

Nu heb ik zo'n stekkertje gekocht om aan al die losse draden te kunnen maken alleen weet ik echt niet welke kleur waar voor is. Ik heb een dikke rode en dikke bruine draad, hiervan is er vast een de plus en een de min. Bij deze twee draden zitten nog twee dunnere, gekleurde draadjes, zijn die misschien voor de stroom van het contact??? Verder heb ik nog een bundeltje gekleurde draden (8stuks) ik neem aan dat die voor de speakers voor en achter zijn, alleen weet ik niet welke draad voor welke speaker. Als iemand weet welke kleur draden waar voor bestemd zijn dan hoor ik het graag. Volgens mij is het de orginele bedrading.

Rene9564

Geplaatst door Rene9564 , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

0

Thijs11395, 16 jaar geleden

Hallo Rene,

Misschien heb je iets aan de discussie in http://www.problemcar.nl/index.php?topic=4169. Daar wordt onderaan een URL genoemd waar je wellicht de kleurcodes kunt vinden.

Succes, Thijs

0

dupl-u-409-5dd1471694971+France, 16 jaar geleden

Hallo,De dikke rode is de +15

de bruine is de massa

dan zou er op diezelfde stekker een dunne zijn met bruin/rood dat is de +30

De dunne draad wit/blauw is voor de verlichting van je radio te dimmen.

Ivm de bruine stekker die is voor je luidsprekers; de draden helemaal aan de buitenzijde zijn voor de luidsprekers achteraan, de 4 middelste voor je luidsprekers vooraan

0

martijn!, 16 jaar geleden

Heb je ook een elektrische schema betreffende de verlichting van een Golf II (met dubbele koplampen)?

Kun je die naar me mailen als je die hebt? Of faxen misschien als iemand het schema alleen op papier heeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.